​9. prosinca 2020. - Državni tajnik Krešimir Partl na Međunarodnoj konferenciji o slobodi medija 2020.


Državni tajnik Krešimir Partl sudjelovat će video-pozivom na Međunarodnoj konferenciji o slobodi medija koja će se održati u srijedu, 9. prosinca 2020. godine u Haagu, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Nizozemske i UNESCO-a.
Dvodnevna konferencija s temom Journalism without Fear or Favour / Novinarstvo bez straha i pristranosti/naklonosti održava se u povodu obilježavanja Svjetskog dana slobode medija i Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjavanja zločina nad novinarima.
 
Ministarski okrugli stol kojeg će moderirati nizozemski ministar vanjskih poslova Stef Blok bavit će se pitanjima sigurnosti novinara i njihove odgovornosti te odgovornosti za kaznena djela poput prijetnji i nasilja počinjena nad njima, a ishod sastanka biti će izjava „The Hague Commitment to increase the safety of Journalists“, koja poziva na poštivanje i provođenje normativnog okvira za sigurnost novinara.
 
Konferencija će u dijalogu okupiti novinare, medijske tvrtke, kreatore politika, nevladine organizacije i sve druge zainteresirane za pitanje slobode medija u svijetu.