1. prosinca 2020. – Neformalna videokonferencija ministara kulture i AV-a Europske unije na temu oporavka kulturnog i medijskog sektora od pandemije bolesti COVID-19

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na neformalnoj videokonferenciji ministara kulture i audiovizualnih djelatnosti Europske unije, koja će se održati u utorak, 1. prosinca 2020. godine, na temu oporavka kulturnog i medijskog sektora od pandemije bolesti COVID-19.
 
Videokonferencija u organizaciji njemačkog predsjedništva Vijećem Europske unije potaknut će pitanja o oporavku kulturnog i kreativnog sektora koji je jedan od najteže pogođenih ovom krizom, uključujući i pitanje autorskih prava i novih europskih inicijativa. Predsjedništvo će izvijestiti ministre o odluci vezanoj uz Europske prijestolnice kulture te postignutim zaključcima na temu zaštite medijskog pluralizma te rodne ravnopravnosti u kulturi.
 
Nadolazeće portugalsko predsjedništvo predstavit će svoje prioritete predsjedanja za razdoblje od siječnja do lipnja 2021. godine.