25. kolovoza 2020. – Dodjela Nagrade „Orlando“ Hrvatske radiotelevizije i svečanost zatvaranja 71. Dubrovačkih ljetnih igara

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na svečanosti 29. dodjele Nagrade „Orlando“ Hrvatske radiotelevizije koja će se održati u utorak, 25. kolovoza 2020. godine u 10 sati u Palači Sponza u Dubrovniku.

Na dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno se dodjeljuju Nagrade „Orlando“ Hrvatske radiotelevizije sudionicima u glazbenim i dramskih izvedbama za najbolja umjetnička ostvarenja na programu Dubrovačkih ljetnih igara te godine. Drugi godinu za redom bit će dodijeljena i Nagrada „Grand Prix Orlando“ koja se dodjeljuje jednoj osobi ili instituciji za osobit i naročiti umjetnički doprinos u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara.
 
Ministrica će istoga dana prisustvovati večernjem Opera gala koncertu kojim će ispred katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije biti zatvorena 71. festivalska sezona Dubrovačkih ljetnih igara.
 
Na zatvaranju Dubrovačkih ljetnih igara ove će godine uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića nastupiti sopranistica Lana Kos i bariton Željko Lučić. Završni koncert bit će moguće pratiti uz izravan televizijski prijenos na Prvom programu HRT-a od 22:15 sati.