Vrijeme je za bajku u Rešetarima (19. siječnja 2016.)

   U Brodsko-posavskoj županiji u općini Rešetari Ruksak (pun) kulture gostovao je s kazališnom predstavom "Vrijeme je za bajku" u produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

     Predstava "Vrijeme je za bajku" nastala je prema predlošku češkog autora Jiřija Strede, a premijerno je izvedena 1986. godine u režiji Đorđa Rusića, scenografa i kostimografa Imre Kočiša i kreatora lutaka Gjula Hajnala. Na daskama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića obnovljena je 1991. te ponovno 29. travnja 2015. godine u istom glumačkom postavu.
     Na predlošku bajke o Crvenkapici Streda razvija maštovitu igru čija je nakana zabaviti i educirati. Publiku uključuje u predstavu te ona postaje neizostavni dio razvoja radnje. Predstava je izvedena za 95 učenika nižih razreda škole, a  izveli su je glumci i lutkari Tihomir Grljušić i Zvjezdana Bućanin uz tehničku podršku Josipa Ogrbića i Tihomila Cakalića.
     Nakon predstave, akademski glumac i lutkar Edi Ćelić održao je lutkarsku radionicu za 30 učenika OŠ Ante Starčevića u kojoj su svi sudionici imali prilike izvesti kratku predstavu s petnaestak različitih vrsta lutaka.

     Na programu su sudjelovali ravnatelj Osnovne škole Ante Starčevića Tihomir Batalo, pedagoginja Marija Dautović, učiteljice Slađana Ninković, Blažena Logožar, Marija Mlađen, Mateja Horvat, Zvonimir Zelenika, pripravnice Sofija Mandušić i Jasmina Palijan, asistentica u nastavi Kristina Blažević i knjižničarka Daniela Gubić.