Ruksak (pun) kulture u Područnom vrtiću Pčelica u Ivanovcu (14. siječnja 2016.)

     Ruksak (pun) kulture posjetio je Međimursku županiju gdje je u Područnom vrtiću Pčelica u mjestu Ivanovec izvedena plesna predstava Iz klaunovog vrta Umjetničke organizacije Fronesis.

     Iz Klaunovog vrta predstava je koja spaja ples i dramsku izvedbu, a izvedena je za 53 djece Područnog vrtića Pčelica s ciljem osvješćivanja socijalne osjetljivosti prema djeci s posebnim potrebama. Kroz predstavu upoznajemo stanovnike jednog vrta – cvijeće i jedan kaktus te kroz njihove različitosti pratimo i njihove odnose. Metaforom kaktusa među cvijećem te problemima koje njegova različitost stvara drugima (pa i njemu samom) razvija se empatija za djecu s posebnim potrebama te se osnažuje osjećaj tolerancije kod djece.
     U režiji Jasne Čizmek Tarbuk predstavu su izvele plesne umjetnice Jelene Guštin, Mirna Perkušić, Tea Vlahović, Tamara Mandić te glumac Dino Rogić.

     Nakon predstave održane su plesne i likovne radionice, a u programu su sudjelovale ravnateljica Gordana Patarčec te odgajateljice Snješka Baksa, Matea Galinec, Aleksandra Boršić i Zorka Igrec.