Tri skockana praščića u Starim Jankovcima (11. siječnja 2016.)

   U Dječjem vrtiću Krijesnica u Starim Jankovcima gostovao je Plesni centar Tala s predstavom Tri skockana praščića.

     Interaktivna plesna predstava Tri skockana praščića koristi okvir poznate dječje priče kako bi istražila prepoznatljive obrasce ponašanja kod pojedinca i njihov utjecaj na dinamiku, odnosno stvaralačku snagu grupe. Predstava naglašava važnost zajedništva i ljepotu zajedničkog stvaranja, ali propituje i načine kojima se do toga dolazi.
     Autorice predstave su Larisa Navojec i Tamara Curić, koje ujedno i izvode predstavu s glumcima Zoranom Pribičevićem i Silviom Vovkom. Jezik predstave je jednostavan, razumljiv, kako najmanjem vrtićkom uzrastu tako i onima malo starijima a najvećim se dijelom temelji na pokretu i neverbalnoj komunikaciji, uključujući i druge mogućnosti pripovijedanja - govor i razgovor, glazbu te prikazivanje elemenata priče proizašlih iz istraživanja kutije kao osnovnog rekvizita predstave. Uobičajena i svakodnevna ambalaža, poznata i najmlađim gledateljima, u ovoj se predstavi koristila kao objekt neizmjernog kreativnog potencijala.
     U Starim Jankovcima predstavu je pogledalo 50 djece iz tri dobne skupine, od dvije do sedam godina.

     Nakon predstave održana je plesna radionica, a u programu su sudjelovale odgajateljice Ivana Ronto, Kristina Juratovac, Ruža Jukić, Marina Raić i ravnateljica Gordana Radić.