Natječaj za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ za 2016. godinu (Rok: 27.03.2017.)

Na temelju odredbe točke 5. Odluke o Nagradi „Iso Velikanović“ („Narodne novine“, broj 82/05, 120/14 i 21/17) Odbor Nagrade „Iso Velikanović“ raspisuje

 
Natječaj
za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ za 2016. godinu

 

1. Nagrada „Iso Velikanović“ dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj.

2. Nagrada se dodjeljuje kao:
 
2.1. godišnja nagrada za najbolji prijevod objavljen u protekloj godini

2.2. nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

3. Prijedloge za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave, vjerske zajednice i druge osobe.

Prijedlog za svakoga kandidata treba sadržavati:
 
1. životopis i bibliografiju kandidata
2. stručnu recenziju prijevoda i primjerak knjige ako se kandidat predlaže za godišnju nagradu ili obrazloženje uz napomenu ako se kandidat predlaže za nagradu za životno djelo.

Svu navedenu dokumentaciju molimo poslati u elektroničkome obliku na adresu ana.vranesa@min-kulture.hr. Ispisani primjerak iste dokumentacije zajedno s knjigom potrebno je dostaviti i u Urudžbeni ured Ministarstva kulture, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom: prijedlog za Nagradu „Iso Velikanović“. Rok za dostavu dokumentacije jest 27. ožujka 2017.



Zagreb, 17. ožujka 2017.