Dani europske baštine 2021.

Manifestacija Dani europske baštine prigoda je za predstavljanje i slavljenje zajedničke kulturne baštine svih europskih zemalja, regija, gradova i manjih sredina. Ovogodišnje izdanje, organizirano tijekom rujna i listopada, posvećeno je temi Baština za sve! kojom se nastoji potaknuti zajedništvo, suradnja, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine da dožive kulturnu baštinu.

Program Dana europske baštine 2021. donosi brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja.

Zbog nepredvidljivosti epidemiološke situacije i mjera, a radi omogućavanja pristupa svim društvenim skupinama, velik broj događanja odvija se u virtualnom prostoru. Na ovaj način brojne kulturne, baštinske i akademske ustanove, organizacije, strukovna udruženja, udruge i inicijative iz svih krajeva Hrvatske koje sudjeluju u manifestaciji otvaraju svoja vrata posjetiteljima, ali i dolaze u njihove domove.
 

     
     Pregled - ONLINE SADRŽAJA 
     Pregled - DOGAĐANJA
     Pregled - HRVATSKI RESTAURATORSKI ZAVOD 

 


   

Publikacija Dana europske baštine 2021.


- donosi osnovne informacije o kreiranom online sadržaju te podatke o prigodnim događanjima: o lokaciji, datumu, vremenu održavanja, kao i kratak opis njihova sadržaja s ciljem jednostavnijeg snalaženja i odabira.

 


    Predstavljanje ovogodišnjeg programa Dana europske baštine koji će se s temom „Baština za sve!“ odvijati tijekom rujna i listopada, svojim su nastupom i interpretacijom kajkavske poezije obogatili učenici krapinskih osnovnih škola u okviru Tjedna kajkavske kulture u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini. 

Razgledajući muzej i izložbu „Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu“, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković pridružio se početku manifestacije Dana europske baštine kojom se nastoji potaknuti uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine.