19. ožujak 2019. – Objava dobitnika Nagrade „Iso Velikanović“ za 2018. godinu

Dobitnici Nagrade „Iso Velikanović“ za najbolja ostvarenja u području prevođenja književnih djela u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu bit će objavljeni na konferenciji za medije koja će se održati u utorak, 19. ožujka 2019. godine, u 11.00 sati u Ministarstvu kulture (Mala dvorana, 1. kat).


Priznanje Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevođenja književnih djela ove se godine dodjeljuje jubilarni petnaesti put kao godišnja nagrada u kategoriji najboljih prijevoda književnih djela objavljenih u protekloj godini i kao nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Uz pomoćnicu ministrice kulture dr. sc. Ivu Hraste Sočo na konferenciji će sudjelovati članovi Odbora Nagrade „Iso Velikanović“ – predsjednik prof. dr. sc. Svjetlan Lacko Vidulić te Vjera Balen-Heidl, Tatjana Tarbuk, prof. dr. sc. Dubravka Sesar, Sead Muhamedagić i Marko Kovačić.

Svečana dodjela Nagrade „Iso Velikanović“ za 2018. godinu održat će se u petak, 29. ožujka 2019. godine u 12:00 sati u Hrvatskom državnom arhivu.