9. srpnja 2019. – Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na konferenciji Creative Transformations – Culture for Democratic and Sustainable Europe u Helsinkiju

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će u službenom posjetu Helsinkiju u utorak, 9. srpnja 2019. godine na konferenciji Kreativne transformacije – kultura za demokratsku i održivu Europu

(Creative Transformations – Culture for Democratic and Sustainable Europe).
 
Finska ministrica znanosti i kulture Annika Saarikko i povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics otvorit će konferenciju, prvu u okviru finskog predsjedanja Vijećem EU.
 
Ministrica Obuljen Koržinek će na početku konferencije održati uvodni govor na temu Kultura za održivu Europu, a glavne teme konferencije su: Kultura, demokracija i održivost, Vrijednosti, prosvjećivanje, kreativnost te povećanje ljudskog kapitala kroz kulturu, edukaciju i suradnju, Od smjernica prema konkretnim akcijama: kreativne transformacije.
 
Planiran je i susret ministrice Obuljen Koržinek s ministricom Saarikko koje će tom prilikom razgovarati o daljnjem razvoju kulturne suradnje između dviju zemalja.