11. i 12. travnja 2019. – Boravak ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek u Dubrovniku


Nakon službenog otvorenja Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će u Dubrovniku, 11. i 12. travnja 2019. godine, povodom sudjelovanja na 8. sastanku na vrhu zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

Osmi sastanak na vrhu zemalja srednje i istočne Europe i Kine održava se pod nazivom „Otvorenošću, inovacijom i partnerstvom gradimo nove mostove“, a uz sastanak na vrhu, istovremeno će se održati i 9. poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine.
 
U petak, 12. travnja 2019. godine, državni tajnik Krešimir Partl sudjelovat će na panel diskusiji pod nazivom „Opportunities for creative and tourism industries“ u okviru 9. poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine.
 
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl za vrijeme boravka u Dubrovniku, u četvrtak, 11. travnja 2019. godine, u 10:00 sati prisustvovat će otvorenju šestog izdanja međunarodne konferencije videoigara Reboot Develop Blue 2019., koja se održava od 11. do 13. travnja kao jedna od svjetskih konferencija posvećenih industriji videoigara. Izjave za medije ministrice kulture i predstavnika konferencije koja okuplja više od 2000 sudionika predviđene su u 11:00 sati.