07.02.2019. - Otvorenje izložbe fotografija Petre Slobodnjak: „LADO / RELJEFI / TRAGOVI“LADO / RELJEFI / TRAGOVI

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića otvorit će u četvrtak, 7. veljače 2019. godine, izložbu „LADO / RELJEFI / TRAGOVI“ u Muzeju za umjetnost i obrt.

Ovom izložbom Ansambl LADO započinje svoju sezonu i simbolično najavljuje obilježavanje 70. obljetnice umjetničkog djelovanja kojim obavlja svoju zadaću čuvara i interpreta najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Ansambl je surađivao s mnogim poznatim fotografskim imenima, dok je izložba „LADO / RELJEFI / TRAGOVI“ rezultat trogodišnje suradnje s nagrađivanom umjetnicom Petrom Slobodnjak. Sinergija plesača pjevača, glazbenika i fotografkinje Petre Slobodnjak rezultirala je umjetničkim djelima koja tumače priču o izvedbenoj folklornoj umjetnosti ispred i iza scene, a impresivni kadrovi govore o plesnom tradicijskom nasljeđu koji na ovaj način ostaje sačuvan za vječnost.

Izložba će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.