Natječaj za ravnatelja Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica

Na temelju članka 27. Zakona o knjižnicama („Narodne novine“ broj 105/97., 5/98., 104/00. i 69/09) i članka 28. Statuta Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica, od 17.06.2003. godine i 02.06.2011. godine, i točke I. Zaključka o raspisivanju Javnog natječaja za ravnatelja Knjižnice, od 10. ožujka 2015. godine, Upravno vijeće Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica,  raspisuje
 
Javni natječaj za ravnatelja Knjižnice i čitaonice
 „Fran Galović“ Koprivnica
 
 
     Za ravnatelja Knjižnice mogu se natjecati kandidati koji imaju završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij knjižničarskog usmjerenja, kao i kandidati  koji su stekli visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i najmanje pet godina rada u knjižničarskoj struci.

     Iznimno od naprijed navedenog, za ravnatelja samostalne knjižnice mogu se natjecati  kandidati  koji imaju završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine, kao i kandidati koji su stekli višu stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i deset godina rada u kulturi ako se na ponovljeni natječaj ne javi osoba koja ima završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij knjižničarskog usmjerenja, kao i kandidati  koji su stekli visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i najmanje pet godina rada u knjižničarskoj struci.

     Ravnatelj Knjižnice imenuje se na vrijeme od četiri godine i može biti ponovno imenovan.

     U pismenoj prijavi treba priložiti:
-  zamolbu,
-  životopis,
-  original ili ovjerenu presliku dokaza o stručnoj spremi,
-  original ili ovjerenu presliku potvrde o položenom stručnom ispitu
    za diplomiranog knjižničara,
-  uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci),
-  original ili ovjerenu presliku domovnice,
-  Potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog
    zavoda za mirovinsko osiguranje,
-  nacrt Programa rada.

    Pismene prijave šalju se na adresu: Knjižnica i čitaonica «Fran Galović», Zrinski trg 6, 48000 Koprivnica, s naznakom «Za natječaj - ravnatelj». Rok podnošenja pismenih prijava je osam dana od dana objave natječaja. Nepravodobne i nepotpune pismene prijave neće se razmatrati.

     Izrazi koji se koriste u tekstu ovog Javnog natječaja i imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se na jednako na muški i ženski rod.

     Podnositelji pismenih prijava bit će obaviješteni o rezultatima u roku do 45 dana od dana zaključenja natječaja.
                                             


PREDSJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA: 
    Sandra Sinjeri, dipl. oec.
 

 
Objava, 12.3.2015.