Natječaj za prijem zaposlenika arhivista/ice - Državni arhiv u Splitu

„Temeljem izdane suglasnosti za zapošljavanje Ministarstva kulture (Klasa: 112-01/15-01/0001, Urbroj: 532-06-02-02/6-15-2 od 23 siječnja 2015. godine), članka 24. Statuta Državnog arhiva u Splitu, a u skladu s odredbama Pravilnika o radu Državnog arhiva u Splitu i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu, radnim mjestima i načinu rada Državnog arhiva u Splitu, ravnateljica Arhiva raspisuje
 
 
JAVNI  NATJEČAJ
za prijem zaposlenika
 
Arhivist/ica– 2  izvršitelja s punim radnim vremenom, na neodređeno vrijeme
 
Uvjeti za radno mjesto:
 
-završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 46/07. i 45/09) – društveni smjer,
-položen stručni ispit za zvanje arhivist,
-jedna godina radnog iskustva u struci,
-temeljna informatička osposobljenost i vještine,
-poznavanje jednog stranog jezika,
 
U prijavi na javni natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja prijave (osobno ime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona te po mogućnosti adresu elektronske pošte).
 
Uz pismenu prijavu za natječaj za radno mjesto kandidati su dužni priložiti sljedeće dokaze u izvorniku ili ovjerovljenom presliku:
- životopis
- uvjerenje o državljanstvu
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (diplomu)
- dokaz o radnom  iskustvu  ( ugovor o radu ili rješenje o rasporedu ili potvrda poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima, iz koje je vidljivo na kojim poslovima i u kojem razdoblju je kandidat radio ),
- uvjerenje da se protiv osobe koja se natječe ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci, prilaže se iskuljučivo u izvorniku ) .
 
Kandidatima prijavljenim na javni natječaj smatrat će se samo osobe koje podnesu pravovremenu i urednu prijavu.
 
Ako se na radno mjesto prijavi kandidat koji ne ispunjava uvjet o položenom stručnom ispitu, može biti primljen i takav kandidat uz uvjet da naknadno u roku dvije godine, računajući od dana zasnivanja radnog odnosa, položi stručni ispit za zvanje arhivist.
 
Na javnom  natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe oba spola.
 
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebni propisima, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i priložiti propisane dokaze o tom statusu te ima prednost u odnosu na ostale kandidate,  samo pod jednakim uvjetima.
 
Za kandidata koji se ne odazove, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom.
 
Nepotpune i nepravovremene prijave na javni natječaj neće se razmatrati.
 
Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od objave natječaja u Narodnim novinama.
 
Pisane prijave sa dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se
Državnom arhivu u Splitu, na adresu: Državni arhiv u Splitu, Glagoljaška 18, 21000 Split, s naznakom: “Za natječaj“.
 
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom  roku.
 

Državni arhiv u Splitu.

 
Objava, 4.2.2015.