Natječaj za prijem zaposlenika: Arhivist/ica – 1 izvršitelj/ica - Državni arhiv u Zadru

 Na temelju čl. 18. Statuta Državnog arhiva u Zadru, čl. 25. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (NN 141/12), sukladno odredbama Pravilnika o radu, Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Državnog arhiva u Zadru i toč. 1.8. Priloga 1. Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Državnog arhiva u Zadru te suglasnosti Ministarstva kulture (Klasa: 612-06/15-01/0075, Urbroj: 532-05-01-04/2-15-02 od 26. listopada 2015.) ravnatelj Arhiva raspisuje
  

J A V N I   N A T J E Č A J
 
 za prijem zaposlenika:
 
Arhivist/ica – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme
 
 I.     Uvjeti:
1.    završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju -  humanističkog ili društvenog  smjera (polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana arhivistika i dokumentalistika)
2.    položeni stručni ispit za zvanje arhivist
3.    temeljna informatička osposobljenost i vještine
4.    znanje jednog i poznavanje drugog stranog jezika (talijanski, njemački, francuski, latinski, engleski)
5.    probni rad od 6 mjeseci
 
      Uvjet pod rednim brojem 2. može se ispuniti naknadno u zakonskom roku računajući     od dana zasnivanja radnog odnosa.
 
 II.     U prijavi na javni natječaj potrebno je navesti podatke za kontakt: ime i prezime, adresa,
         telefonski broj, adresa elektroničke pošte.
 
 III.    Uz pisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti sljedeće dokaze, kojima kandidati/kandidatkinje dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:
1.    životopis
2.    uvjerenje o državljanstvu
3.    dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (diploma)
4.    uvjerenje o položenom stručnom ispitu za zvanje arhivist
5.    elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije (izvornik)
6.    uvjerenje da se protiv osobe koja se natječe ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci - izvornik)
 
Kandidati mogu priložiti neovjerene preslike dokumenata (osim dokumenata iz točke 5. i 6.). Izabrani kandidat dužan je prije sklapanja ugovora o radu priložiti dokumentaciju u izvorniku ili ovjerenom presliku.
 
 V.     Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe oba spola.
 
 VI.     Kandidati/kandidatkinje koji/e ostvaruju pravo prednosti kod prijema u radni odnos prema posebnim propisima, dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Isti su dužni prijavi na natječaj priložiti dokaze o ispunjavanju formalnih uvjeta navedenih u natječaju, dokaze o priznatom statusu iz kojih je vidljivo navedeno pravo te dokaz o nezaposlenosti (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).
 
 VII.     Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave na natječaj ne smatraju se kandidatima  prijavljenim na natječaj. Osobe koje ne ispunjavaju formalne uvjete navedene u natječaju ne smatraju se kandidatima prijavljenima na natječaj.
 
 VIII.     Radi provjere znanja, radnih kompetencija i osobina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta bit će proveden postupak testiranja za kandidate/kandidatkinje koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja. O načinu i izvorima iz kojih će se testiranje provesti, kao i o vremenu testiranja, kandidati će biti obaviješteni putem službene stranice Državnog arhiva u Zadru www.dazd.hr najmanje 5 (pet) dana prije održavanja testiranja.  Za kandidata koji se ne odazove na neku od faza testiranja i provjere, bez obzira na razloge, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom. Kandidati/kandidatkinje koji postignu zadovoljavajuće rezultate na testiranju, bit će pozvani na razgovor na temelju kojega će biti izvršen konačni odabir kandidata/kandidatkinje.
 
 Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.
 Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se Državnom arhivu u Zadru na adresu: Državni arhiv u Zadru, Ruđera Boškovića bb 23000 Zadar s naznakom: „Za natječaj“.
O rezultatima izbora kandidati/ kandidatkinje će biti obaviješteni u zakonskom roku.       
 
 
 
                                                                                                          Državni arhiv u Zadru

 
Objava, 18.11.2015.