Natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljicu Muzeja Slavonije

Upravno vijeće Muzeja Slavonije, na temelju Odluke o raspisivanju natječaja za ravnatelja/ravnateljicu Muzeja Slavonije (Ur. broj: 289/2015  od 16. lipnja    2015. godine), članka 27. i 28. Zakona o muzejima (NN br. 142/98, 65/09) i članka 37. i 38. Statuta Muzeja Slavonije, raspisuje
 
NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ravnateljicu Muzeja Slavonije


     Za ravnatelja/ravnateljicu može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete propisane Zakonom o muzejima: ima završeni preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij i najmanje pet godina u muzejskoj struci, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine br. 123/03, 198/03, 105/04, 174/04 i 46/07)  te je istaknuti i priznati stručnjak na području kulture s najmanje deset godina rada u kulturi.

     Uz pisanu prijavu kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju propisanih uvjeta, životopis, te uvjerenje da se pred nadležnim sudom ne vodi kazneni postupak, ne starije od 3 mjeseca, sve u izvorniku ili ovjerenom presliku.

     Ravnatelj/ravnateljica se imenuje na 4 godine.

     Ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/ravnateljicu.

     Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

     Kandidati za ravnatelja/ravnateljicu dužni su podnijeti Plan razvoja i okvirni program rada Muzeja za četverogodišnje razdoblje.

     Pisane prijave podnose se na adresu: Muzej Slavonije, Trg Sv. Trojstva 6, 31000 Osijek, s naznakom „Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu-ne otvaraj“.

     Rok za podnošenje prijava s prilozima i dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja je  15 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.

     Kandidati će biti  obaviješteni o izboru ravnatelja/ravnateljice  u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.
 


Upravno vijeće Muzeja Slavonije
                                                           Dr. sc. Jacqueline Balen, predsjednica

 
Objava, 24.6.2015.