Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o organiziranju, financiranju i donošenju programa Međunarodne smotre folklora Zagreb

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU O
NACRTU PRAVILNIKA O ORGANIZIRANJU, FINANCIRANJU I DONOŠENJU
PROGRAMA MEĐUNARODNE SMOTRE FOLKLORA ZAGREB
 
 
12. svibnja 2014. godine
 
 
      Otvaramo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o organiziranju, financiranju i donošenju programa Međunarodne smotre folklora Zagreb.
 
      Međunarodna smotra folklora je festivalska priredba nacionalnog značenja. Svojim programom promiče, predstavlja i čuva bogatstvo folklornog nasljeđa, narodnog stvaralaštva te raznolikost etnografskog obilja u glazbi, plesu, običajima, igrama, narodnom ruhu, obredima, predajama, jeziku, narječjima i narodnim govorima.
 
      Ovim Pravilnikom uređuje se status, djelatnost, organiziranje, financiranje, donošenje programa i tijela Smotre. Smotru organizira Javna ustanova Koncertna direkcija Zagreb. Tijela Smotre su umjetnički ravnatelj i Vijeće Smotre kao stručno-savjetodavno i nadzorno tijelo. Također se uređuju ovlasti i poslovi Vijeća Smotre.
 
       Cilj i svrha internetskog savjetovanja je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Nacrtu Pravilnika o organiziranju, financiranju i donošenju programa Međunarodne smotre folklora Zagreb. Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne prijedloge na pojedine članke predložene u Nacrtu, uz jasna obrazloženja i to putem obrasca sudjelovanja. Primjedbe i prijedlozi koji nisu upućeni putem obrasca sudjelovanja neće se razmatrati.
 
      Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte: smotra.folklora@min-kulture.hr najkasnije do 27. svibnja 2014. godine.
 
      Po završetku procesa savjetovanja rezultati internetskog savjetovanja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva.