Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu uredbe o osnivanju Muzeja Apoksiomena

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU:
PRIJEDLOG UREDBE O OSNIVANJU MUZEJA APOKSIOMENA
 
8. travnja 2015. godine
 
 
     Otvaramo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu uredbe o osnivanju Muzeja Apoksiomena.
 
     Ovim Prijedlogom uredbe Republika Hrvatska i Grad Mali Lošinj osnivaju Muzej Apoksiomena, kao javnu ustanovu za obavljanje muzejske djelatnosti. Suosnivači će sredstva za osnivanje i rad Muzeja osigurati u omjeru 50%:50%. Sjedište Muzeja je u Gradu Malom Lošinju, a glavni izložak Muzeja Apoksiomena bit će brončani kip atleta izvađen iz podmorja između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja 1999. godine.
 
     Cilj i svrha internetskog savjetovanja je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Prijedlogu uredbe o osnivanju Muzeja Apoksiomena. Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne prijedloge na pojedine članke predložene u Prijedlogu, uz jasna obrazloženja i to putem obrasca sudjelovanja. Primjedbe i prijedlozi koji nisu upućeni putem obrasca sudjelovanja neće se razmatrati.
 
     Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte: muzej.apoksiomena@min-kulture.hr najkasnije do 23. travnja 2015. godine.
 
     Po završetku procesa savjetovanja rezultati internetskog savjetovanja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva.