Natječaj za radno mjesto dokumentarist/ica - Muzej Slavonije

Na temelju izdane Suglasnosti Ministarstva kulture (KLASA: 112-01/15-01/1445; URBROJ: 532-06-02-02/1-15-02 od  05. siječnja 2016. godine), članka 34. Statuta Muzeja Slavonije, a u  skladu s odredbama Pravilnika o radu i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Muzeja Slavonije, ravnatelj Muzeja raspisuje


NATJEČAJ
za prijam u radni odnos

Jednog (1) zaposlenika radi popunjavanja slijedećih radnih mjesta u:

Dokumentacijsko informatičkom odjelu

1)    DOKUMENTARIST/ICA
1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme
Uvjeti:
- završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, te položen stručni ispit za dokumentarista.
Uz pisanu prijavu kandidat treba obvezno priložiti:
- životopis,
- dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika diplome),
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice),
- dokaz o radnom iskustvu (preslika radne knjižice ili elektronički ispis staža iz HZMO-a),
- uvjerenje Općinskog suda da se protiv kandidata ne vodi istražni postupak, da nije podignuta  optužnica koja je postala pravomoćna i da nije izrečena nepravomoćna presuda za kaznena djela za koja je zapriječena kazna zatvora ili novčana kazna (ne starije od šest mjeseci),
- dokaz o informatičkoj naobrazbi (svjedodžba ili potvrda o položenom predmetu informatika ili potvrda o položenome informatičkom tečaju i sl.).

Kako se uz prijavu prilažu dokumenti u neovjerenoj preslici prije izbora kandidat će predočiti izvornik.

iskustvom smatra se radno iskustvo u struci na istim ili na sličnim poslovima te uključuje i vrijeme provedeno u pripravničkom stažu.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužan je uz  prijavu pored dokaza o ispunjavanju  traženih uvjeta dostaviti i dokaz o tom statusu.
Kandidat ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo ukoliko ispunjava i sve ostale uvjete propisane natječajem.

Opis poslova s podacima o plaći radnog mjesta koje se popunjava javnim natječajem, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru biti će navedeni u pisanom pozivu ukoliko kandidat ispunjava sve uvjete.

Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja.

Na pisanom pozivu, oglasnim pločama Muzeja Slavonije  kao i na stranici: www.mso.hr  objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra će se da je povukao prijavu na javni natječaj.

Na javni natječaj mogu se prijaviti osobe oba spola.

O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Priloženu natječajnu dokumentaciju ne vraćamo.

Pisane prijave podnose se u roku  8 dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama na adresu:

Muzej Slavonije, Trg Sv. Trojstva 6, 31000 Osijek, s naznakom: „natječaj za DOKUMENTARISTA“

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju, dok će se u protivnom prijava smatrati nepotpunom. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Muzej Slavonije
Osijek




Objava, 9.9.2016.