Natječaj za radno mjesto diplomiranog knjižničara - Znanstvena knjižnica Zadar

Na temelju članka 34. Zakona o knjižnicama (NN 105/97, 5/98, 104/00, 69/09), članka 29. Statuta Znanstvene knjižnice Zadar i članka 6. Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji poslova u Znanstvenoj knjižnici Zadar, ravnatelj raspisuje
 
 
NATJEČAJ 
za diplomiranog knjižničara

 
 
-2 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rok od 3 mjeseca
 
Kandidati trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:
 
- VSS – studij knjižničarstva, završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 60 ETCS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva, odnosno studij knjižničarstva s kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

- završen drugi preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, uz obvezu stjecanja 60 ECTS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva na diplomskom studiju iz informacijskih i komunikacijskih znanosti u roku od 3 godine od dana zapošljavanja.
 
- položen stručni ispit za diplomiranog knjižničara
- znanje engleskog ili drugog stranog jezika
 
Posebni uvjeti:
poznavanje rada na računalu
komunikacijske vještine
 
Specifični uvjeti rada: rad u smjenama, timski rad
 
Uz prijavu kandidati su dužni priložiti:
- životopis
- dokaz državljanstva (preslika domovnice ili osobne iskaznice)
- dokaz o stručnoj spremi
- dokaz o položenom stručnom ispitu
- uvjerenje o nekažnjavanju da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od 6 (šest) mjeseci

Navedeni dokazi prilažu se u izvorniku ili preslici koja ne treba biti ovjerena, a prije izbora kandidat će predočiti izvornik.
Natječaj je otvoren 8 (osam) dana od dana objave.

Sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova (Narodne novine, broj 82/08) na natječaj se, pod jednakim uvjetima, mogu javiti osobe oba spola.

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta i ostvarivanju prava prednosti pod jednakim uvjetima.
 
Prijave se šalju na adresu: Znanstvena knjižnica Zadar, Ante Kuzmanića 3, 23000 Zadar, s naznakom ''Natječaj za radno mjesto  - diplomirani/a knjižničar/ka ”
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
Priložena natječajna dokumentacija se ne vraća.




Objava, 2.3.2016.