Natječaj za prijem zaposlenika arhivski tehničar / tehničarka - Državni arhiv u Šibeniku

Na temelju čl. 27. Statuta Državnog arhiva u Šibeniku (dalje: Arhiv), čl. 25. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (NN 141/12), sukladno odredbama Pravilnika o radu, unutarnjem redu, radnim mjestima i načinu rada Arhiva (dalje: Pravilnik) i toč. 12. Priloga 1. Pravilnika, suglasnosti Ministarstva kulture (Klasa: 112-01/16-01/0059, Urbroj: 532-06-02-01/7-16-2 od 4. travnja 2016.) ravnateljica Arhiva raspisuje

J A V N I   N A T J E Č A J
za prijam zaposlenika (m/ž):


1. arhivski tehničar / tehničarka – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme
Uvjeti:
     • srednja stručna sprema (SSS) društvenog ili upravnog smjera
     • položen stručni ispit za zvanje arhivskog tehničara na način propisan Pravilnikom o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u arhivskoj struci
     • poznavanje jednog svjetskog jezika
     • temeljna informatička osposobljenost i vještine
     • probni rad od 2 mjeseca.
U prijavi na javni natječaj potrebno je navesti:
     • podatke za kontakt: ime i prezime, adresa, telefonski broj, e-mail adresa.
Uz pisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti sljedeće dokaze u izvorniku ili preslici, kojima kandidati/kandidatkinje dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:
     • životopis
     • osobna iskaznica ili uvjerenje o državljanstvu
     • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (svjedodžba)
     • uvjerenje o položenom stručnom ispitu za zvanje arhivski tehničar
     • uvjerenje da se protiv osobe koja se natječe ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci),
     • elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije
     Radi provjere znanja, radnih kompetencija i osobina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta bit će proveden postupak testiranja za kandidate/kandidatkinje koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja. Za kandidata koji se ne odazove na neku od faza testiranja i provjere, bez obzira na razloge, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom. Kandidati/kandidatkinje koji postignu zadovoljavajuće rezultate na testiranju, bit će pozvani na razgovor na temelju kojega će biti izvršen konačni odabir kandidata/kandidatkinje.
     Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe oba spola.
     Kandidati/kandidatkinje koji/e ostvaruju pravo prednosti kod prijama u radni odnos prema posebnim propisima, dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Isti su dužni prijavi na natječaj priložiti dokaze o ispunjavanju osnovnih uvjeta navedenih u natječaju, dokaze o priznatom statusu iz kojih je vidljivo navedeno pravo te dokaz o nezaposlenosti (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).
     Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave na natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj. Osobe koje ne ispunjavaju formalne uvjete navedene u natječaju ne smatraju se kandidatima prijavljenima na natječaj.

     Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama. Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se Državnom arhivu u Šibenik, na adresu:
     Državni arhiv u Šibeniku, Velimira Škorpika 5 (p.p. 137), 22000 Šibenik s naznakom: „Za natječaj“.
     O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
Državni arhiv u Šibeniku
 

Objava: 4. svibnja 2016.