23. svibnja 2023 . – Svečana dodjela stipendija L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“

L'Oréal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, sedamnaestu godinu zaredom dodjeljuju stipendije uspješnim mladim znanstvenicama putem Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“.

Svečana dodjela stipendija održat će se u Preporodnoj dvorani Narodnog doma u Opatičkoj ulici 18 u Zagrebu, u srijedu 23. svibnja 2023. godine u 11 sati.
 
Nacionalni program stipendiranja »Za žene u znanosti« u organizaciji L’Oréala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija RH nastao je 2006. godine po uzoru na međunarodni program »For Women in Science« koji su pokrenuli 1998. godine L’ORÉAL i UNESCO s ciljem promocije znanstvenica i njihovih znanstvenih uspjeha te promjene društvene percepcije o ženama u znanosti.
 
Svake godine četiri mlade hrvatske znanstvenice koje se nalaze u završnoj fazi stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja osvajaju stipendiju u vrijednosti od 5.000 eura, koja ne predstavlja samo financijsku potporu znanstvenoj karijeri mladih znanstvenica, već i doprinos afirmaciji hrvatske znanosti i njenih znanstvenica kako na nacionalnoj, tako i na globalnoj razini.