1. prosinca 2023. - Obilazak kuće Lovrenčić Demetrova ulica 18 / Basaričekova 13 na Gornjem gradu koja će nakon obnove postati nova lokacija Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti

 

U petak, 1. prosinca 2023. godine u 11,30 sati organiziran je obilazak kuće Lovrenčić Demetrova ulica 18 / Basaričekova 13 na Gornjem gradu koja će nakon obnove postati nova lokacija Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti. Obilazak se organizira zajedno s ministricom kulture i medija dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek, njezinim suradnicima te predstavnicima projektanta, izvođača radova i ravnateljicom Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti Natašom Jovičić. 

Podsjećamo, ovu zgradu koja je bila u jako lošem stanju, Ministarstvo je prije potresa dodijelilo Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti koji od svog osnutka nema vlastiti prostor nego djeluje u iznajmljenim prostorima u Ćirilometodskoj ulici.

Konstrukcijska obnova zgrade završena je u roku za što su osigurana sredstva Fonda solidarnosti. Podsjećamo da se putem Ministarstva kulture i medija u Gradu Zagrebu financirala i realizirala obnova putem Fonda solidarnosti za 125 projekata u vrijednosti od 440.483.991,29 eura.

Nakon obilaska gradilišta održat će se otvorenje izložbe "OHO! I to je naiva i Ivan Picelj - S druge strane opusa", do sad javnosti nepredstavljenih djela iz fundusa muzeja i plakata glasovitog hrvatskog umjetnika i dizajnera Ivana Picelja, u 12 sati u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti u Ulici sv. Ćirila i Metoda 3.