Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins u 2023. godini

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Centar za kulturu i baštinu Grada Vrgorca i Grad Varaždinske Toplice


Glazba u vrtu: manifestacija Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins održana po peti put u Hrvatskoj 

Prigodni edukativni programi na ovogodišnju temu Glazba u vrtu održani su u Vrgorcu i Varaždinskim Toplicama, u koordinaciji Ministarstva kulture i medija RH te u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Imotskom i  Centrom za kulturu i baštinu Grada Vrgorca te Konzervatorskim odjelom u Varaždinu. 
 
VRGORAC 
 
Program Slušam, tražim, učim zvukove parka održan je u petak 2. lipnja u 9:00 sati u Parku 4. gardijske brigade – PAUCI u Vrgorcu.
 
U suradnji s Dječjim vrtićem „Pčelica“ Vrgorac održan je program Osluškujem i slikam zvuk parka koji je uključio radionice uz pomoć zvučnih centara, program Onomatopeja parka koji je uključio školu u prirodi održan je suradnji s Osnovnom školom „Vrgorac“, dok je u suradnji sa Srednjom školom Tina Ujevića Vrgorac organiziran program Poučnom stazom slušam park koji je uključio edukativno predavanje o vrgorskom gradskom parku.
 
      
Foto: Centar za kulturu i baštinu Grada Vrgorca
 
VARAŽDINSKE TOPLICE

Program Glazba u vrtu – pjesma vode, vjetra i ptica u topličkom Lječilišnom perivoju održan je u petak  2. lipnja s početkom u 10:30 sati u Lječilišnom perivoju u Varaždinskim Toplicama.
 
Djeci Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Varaždinske Toplice kao i ostaloj zainteresiranoj publici predstavljena je prirodna i kulturna baština Lječilišnog perivoja u Varaždinskim Toplicama, s posebnim osvrtom na glazbu koju u perivoju proizvodi sama priroda.

   
Foto: Grad Varaždinske Toplice

Manifestaciju već tradicionalno od 2003. godine organizira francusko Ministarstvo kulture prvog vikenda u lipnju kada se u cijeloj Francuskoj za javnost otvaraju razni privatni i javni vrtovi, parkovi i perivoji, a od 2018. godine, u okviru obilježavanja Europske godine kulturne baštine, vrtovi i parkovi diljem Europe.

Više o manifestaciji možete pročitati na web stranici: 
https://rendezvousauxjardins.culture.gouv.fr/.