Međunarodna radionica arhitekture fortifikacija „Brijuni 2015.“

    U razdoblju od 5. do 14. rujna 2015. na Brijunima je održana XIV. Međunarodna radionica arhitekture fortifikacija, u organizaciji Javne ustanove Nacionalni park „Brijuni” i u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske.     Program radionice, definiran s JU NP „Brijuni“, obuhvatio je nastavak započetih prethodne godine geoloških istraživanja na rtu Glavina (Mali Brijun), dopunu i kompletiranje tehničke dokumentacije za baterije Giacone, Naviglio i Cavarolla na Velom Brijunu, te vojarnu Pisak na Malom Brijunu. Usto, započeti su radovi na snimanju, valorizaciji i istraživanju mogućnosti prenamjene i uređenja baterije Kadulja na Malom Brijunu. Također su započeti radovi na evidenciji i inventarizaciji povijesnih hortikulturnih površina u luci Malog Brijuna. Program je provodilo ukupno 25 sudionika iz Poljske, Slovenije i Hrvatske.

     Rad su pratila svakodnevna predavanja, koja su održali voditeljica radionice, stručni voditelji i  pozvani stručnjaci da bi sudionici radionice proširili znanje o arhitekturi fortifikacija.

     Posljednjeg dana, 14. rujna, održana je prezentacija radova svih sudionika kojoj su prisustvovali predstavnici JUNP „Brijuni“, Konzervatorskog odjela u Puli, lokalnih vlasti i lokalnih medija.