Subota, 24.09. 2011- Europski dani baštine - znanstveni skup "Hadriatica 2011.", "Arhitektura i umjetnost u Rijeci i Trstu s krajem XIX. st. i početkom XX. st."

U subotu, 24. rujna 2011. u 09:30 sati, u Rijeci (Gradska vijećnica Grada Rijeke, Korzo 16) održat će se međunarodni znanstveni skup na temu «Arhitektura i umjetnost u Rijeci i Trstu s krajem XIX. st. i početkom XX. st.», koji analizira arhitektonski razvoj dvaju spomenutih gradova u razdoblju od polovice XIX. do polovice XX. stoljeća, kada ti gradovi doživljavaju jaki urbanistički rast, a gradska arhitektura odražava jasnu pripadnost jeziku europske kulture i umjetnosti.

"Hadriatica" je ciklus godišnjih susreta pokrenut od strane Ministarstava kulture Republike Italije i Republike Hrvatske povodom Europskih dana baštine, namijenjen razmatranju povijesti i kulture Trsta i Rijeke.
Hrvatski i talijanski znanstvenici susreću se kako bi prepoznali zajedničke  povijesne ličnosti i arhitektonske trendove. 
Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Italije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Trstu, Grada Trsta, Grada Rijeke, Sveučilišta u Trstu, Sveučilišta u Rijeci.  Suorganizatori skupa su Konzervatorski odjel u Trstu te Konzervatorski odjel u Rijeci.
   

Locandina Hadriatica .pdf
 
Locandina Hadriatica retro .pdf