24. veljače 2023. - Obilazak gradilišta gornjogradskih kulturnih ustanova na kojima su u tijeku radovi konstruktivne obnove i sanacije

Nakon sudjelovanja na Koordinacijskom sastanku provedbenih tijela Fonda solidarnosti Europske unije u petak 24. veljače 2023. godine, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima, ravnateljem Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislavom Petrincem, glavnim konzervatorom Davorom Trupkovićem i glavnom tajnicom Maricom Mikec, obići će dio gradilišta gornjogradskih kulturnih ustanova na kojima su u tijeku radovi konstruktivne obnove i sanacije.

Ministri će se susresti s predstavnicima projektanta i izvođača radova te ravnateljima Državnog arhiva u Zagrebu, Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, Atelijera Meštrović i Hrvatskog povijesnog muzeja.

Okupljanje je u 12,00 sati ispred Državnog arhiva u Zagrebu, Opatička 29, nakon toga se obilazi nova lokacija Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti u Demetrovoj 18, preko Mletačke 8 gdje će se obići Atelijer Meštrović, spustit ćemo se do dvije lokacije Hrvatskog povijesnog muzeja, do palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch u Matoševoj 9 i nove, bivše zgrade Hidrometeorološkog zavoda u parku Grič, gdje su predviđene završne izjave.