16. svibnja 2023. – Ministri kulture i audiovizualnih djelatnosti Europske unije razmijenit će mišljenja o Europskom aktu o slobodi medija

U utorak, 16. svibnja 2023. godine, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na sjednici Vijeća ministara kulture i audiovizualnih djelatnosti zemalja članica Europske unije koja će se održati u Bruxellesu.

Ministrica Obuljen Koržinek boravit će u službenom posjetu Bruxellesu povodom sjednice Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS). Za tu sjednicu Vijeća u sastavu ministara kulture, audiovizualne politike i medija švedsko je predsjedništvo predvidjelo usvajanje zaključaka o ugroženim i raseljenim umjetnicima kako bi se naglasila važnost zaštite slobode umjetničkog izražavanja i kreativnih prava u svijetu.

Zaključcima sjednice pozdravit će se i promidžba ukrajinske kulture u Europskoj uniji, dijalogom s ukrajinskim umjetnicima i kulturnim organizacijama. U okviru rasprave ministri će razmijeniti mišljenja na temu Europskog akta o slobodi medija i njegovoj ulozi u stvaranju snažnijeg i otpornijeg medijskog sektora u Europi te osiguravanju neovisnog obavljanja novinarske aktivnosti.