Prijava potrebe za radnikom - diplomirani knjižničar/ka - Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin

Na osnovu čl. 29. i 30. Statuta Gradske knjižnice (“Službeni vjesnik Grada Varaždina” br. 11/95., 6/99., 2/01., 1/06., 2/10.,  pročišćeni tekst “Službeni vjesnik Grada Varaždina” br. 4/10.), raspisuje se
 
 
 
PRIJAVA POTREBE ZA RADNIKOM (M/Ž)
DIPLOMIRANI KNJIŽNIČAR/KA
 
 
 
- jedan izvršitelj/ica u punom radnom vremenu, na neodređeno vrijeme
 
 
Uvjeti koje mora ispunjavati kandidat/kinja za radno mjesto diplomiranog knjižničara:
 
– završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 60 ECTS bodova iz programa knjižničarskog usmjerenja, odnosno studij knjižničarskog usmjerenja kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, ili
– završen drugi preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, uz obvezu stjecanja 30 ECTS bodova iz programa knjižničarskog usmjerenja u roku od 3 godine od dana zapošljavanja,
 
- jedna godina radnog radnog iskustva u knjižničarskoj struci u propisanom akademskom zvanju ili završen program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju jedne godine na temelju Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja Vlade Republike Hrvatske, u propisanom akademskom zvanju, u knjižničarskoj struci.
  
Posebni uvjeti: znanje jednog stranog jezika, poznavanje korištenja računala, komunikacijske vještine, poznavanje i primjena socioloških i pedagoških metoda u radu s korisnicima, poznavanje i korištenje metodologije znanstveno- istraživačkog rada, spremnost za permanentno usavršavanje.
 
Specifični uvjeti rada: rad u smjenama, timski rad.
 
Radni odnos s odabranim kandidatom/kinjom zasniva se na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu, s obvezom probnog rada od tri mjeseca.
 
Rok za podnošenje prijava: 23. listopad 2017.
Rok za obavještavanje o izboru: deset dana od dana zaključenja natječaja.
 
Uz prijavu za radno mjesto potrebno je priložiti:
 
- životopis,
- presliku dokaza o državljanstvu- domovnica ili presliku osobne iskaznice,
- diplomu o završenom visokoškolskom obrazovanju,
- potvrdu o nekažnjavanju ne stariju od 6 (šest) mjeseci,
- potvrdu ili uvjerenje poslodavca o ostvarenom radnom stažu na traženim poslovima u akademskom zvanju ili
- potvrdu poslodavca o završenom programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, u propisanom akademskom zvanju, u knjižničarskoj struci, sa preslikom Ugovora poslodavca i HZZO-a o stručnom osposobljavanju.
  
 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se na adresu:
Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin, Trg slobode 8-a Varaždin, s naznakom „za natječaj- diplomirani knjižničar/ka“.
 
 
Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
 
 
 
 
 
                                                                                                    Ravnatelj:
                                                                                    Mario Šoštarić, dipl. knjižničar
 
Objava, 13.10.2017.