Natječaj za za zasnivanje radnih odnosa - Hrvatski restauratorski zavod

 Temeljem članka 9. Uredbe o spajanju javnih ustanova restauratorske djelatnosti („Narodne novine“ broj: 2/97, 119/01 i 72/14) i članaka 8. i 22. Statuta Hrvatskog restauratorskog zavoda, ravnateljica  Hrvatskog restauratorskog zavoda objavljuje
 
NATJEČAJ
za zasnivanje radnog odnosa
 
 
na sljedećem radnom mjestu:
 
1. DOMAR - 1 izvršitelj (m/ž) u Odsjeku za opće tehničke poslove, Odjel za zaštitu na radu i opće tehničke poslove, Služba za nabavu i opće tehničke poslove, rad na određeno vrijeme s punim radnim vremenom i probnim radom u trajanju od dva mjeseca - zamjena za nenazočnog radnika, mjesto rada Zagreb.
 
2. POSLOVNI TAJNIK 1 izvršitelj (m/ž) u Uredu ravnatelja, rad na određeno vrijeme s punim radnim vremenom i probnim radom u trajanju od dva mjeseca za srednju stručnu spremu, odnosno tri mjeseca za višu stručnu spremu - zamjena za nenazočnu radnicu, mjesto rada Zagreb.
 
3. SURADNIK KONZERVATORA-RESTAURATORA - 1 izvršitelj (m/ž) u Restauratorskom odjelu Osijek, Služba za odjele izvan Zagreba I, rad na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom i probnim radom u trajanju od šest mjeseci, mjesto rada Osijek.
 
UVJETI:
Za radno mjesto pod rednim brojem 1:
SSS, vozačka dozvola „B“ kategorije, znanje rada na računalu u okviru poslova radnog mjesta
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 2:
- II. vrsta: viši stručni referent: završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine, odnosno studij kojim je stečena viša stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj: 123/03, 198/03, 105/03, 174/04, 46/07 i 63/11) društveno-humanističkog smjera, prednost pravni ili ekonomski smjer, dvije godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, znanje rada na računalu u okviru poslova radnog mjesta
- III. vrsta: stručni referent: SSS društveno-humanističkog smjera, prednost pravni ili ekonomski smjer, četiri godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, znanje rada na računalu u okviru poslova radnog mjesta.
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 3:
Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj: 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 2/07, 46/07 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14 i 60/15), odgovarajuće struke, bez položenog stručnog ispita, znanje rada na računalu u okviru poslova radnog mjesta, znanje jednog stranog svjetskog jezika, vozačka dozvola „B“ kategorije.
 
UVJETI - profil izvršitelja:
Za radno mjesto pod rednim brojem 1 i 2:
Sistematičnost, organiziranost, pedantnost i savjesnost, izgrađen osjećaj odgovornosti, izgrađene radne navike, izražene komunikacijske sposobnosti, povišena tolerancija na stres, spremnost na suradnju, identifikacija s kolektivom.
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 3:
Izgrađen osjećaj odgovornosti, sposobnost prezentacije, komunikacijske sposobnosti, spremnost na suradnju, organiziranost, pedantnost, savjesnost, izgrađene radne navike, interes za usavršavanje i prenošenje znanja, identifikacija s kolektivom.
 
Kratak opis poslova:
Za radno mjesto pod rednim brojem 1:
Obavlja, organizira i odgovoran je za poslove na uređenju i održavanju tehničke ispravnosti Zavodskih zgrada, okućnica te pripadajućih instalacija, namještaja, nasada i druge stalne opreme; redovito obavlja manje popravke i prilagodbe, uređuje nasade, staze i pločnike te organizira suzbijanje štetnika; brine o popravcima i periodičnom servisiranju / atestiranju protupožarnih aparata, ovlaživača i druge opreme; ukoliko je posebno osposobljen, rukuje postrojenjima za centralno grijanje; brine o nabavi goriva za centralno grijanje i drugog materijala za redovno održavanje tehničke ispravnosti i higijene zgrada; vodi evidenciju o garantnim i servisnim rokovima opreme; vodi evidenciju o svom radu; podnosi prigodne izvještaje i drugo prema potrebi posla.
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 2:
Obavlja poslovne kontakte sa strankama osobno, poštom i drugim sredstvima; organizira i odgovoran je za poslovne sastanke i korespondenciju ravnatelja i drugih strana; vodi evidenciju termina, sastava komisija i radnih tijela, posebnih zaduženja i drugih poslovnih veza; distribuira dokumente potpisane od strane ravnatelja; vodi potpisne mape pomoćnika ravnatelja, služi se računalom za obradu teksta, tablica i baze podataka; podnosi prigodne izvještaje i preglede podataka i drugo prema potrebi posla.
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 3:
Sudjeluje u preventivnom i kurativnom konzerviranju i restauriranju umjetničkih djela i drugih objekata od kulturnog i povijesnog značaja (uz primjenu namjenskih ekspertiza); izrađuje tehničku dokumentaciju – evidencije radova, tehnološku dokumentaciju; radnje na zadanu temu i drugo prema potrebi posla.
 
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 1  uz pisanu prijavu za natječaj kandidat treba priložiti životopis, a za dokazivanje uvjeta:
  • državljanstva - presliku važeće osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice, domovnice ili drugog odgovarajućeg dokumenta,
  • posjedovanja vozačke dozvole - presliku vozačke dozvole,
  • stečene stručne spreme - presliku svjedodžbe o završenom srednjoškolskom obrazovanju; strane svjedodžbe moraju biti nostrificirane u Republici Hrvatskoj.
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 2 uz pisanu prijavu za natječaj kandidat treba priložiti životopis, a za dokazivanje uvjeta:
  • državljanstva - presliku važeće osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice, domovnice ili drugog odgovarajućeg dokumenta,
  • stečene stručne spreme:
- II. vrste: viši stručni referent - presliku diplome / potvrde o završenom studiju; strane diplome / potvrde moraju biti nostrificirane u Republici Hrvatskoj
- III. vrste: stručni referent – presliku svjedodžbe o završenom srednjoškolskom obrazovanju; strane svjedodžbe moraju biti nostrificirane u Republici Hrvatskoj,
  • radnog iskustva - presliku elektroničkog zapisa ili potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
  • radnog iskustva na odgovarajućim poslovima (potvrdu poslodavca iz koje je vidljivo na kojim poslovima je kandidat radio, rješenje o rasporedu, ugovor o radu, pisanu izjavu i dr.).
 
Za radno mjesto pod rednim brojem 3 uz pisanu prijavu za natječaj kandidat treba priložiti životopis, a za dokazivanje uvjeta:
  • državljanstva - presliku važeće osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice, domovnice ili drugog odgovarajućeg dokumenta,
  • stečene stručne spreme - presliku diplome / potvrde o završenom studiju / svjedodžbe; strane diplome/svjedodžbe moraju biti nostrificirane u Republici Hrvatskoj,
  • posjedovanja vozačke dozvole - presliku vozačke dozvole.
 
Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidati će predočiti izvornike.
 
Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola. Izrazi koji se koriste u ovom natječaju za osobe u muškom rodu, uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema propisima koji se reguliraju sukladno:
 
- Zakonu o hrvatskim braniteljima iz domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji, a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje toga prava, dužni su uz prijavu na javni natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja RH:
 
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapošljavanje//POPIS%20DOKAZA%20ZA%20OSTVARIVANJE%20PRAVA%20PRI%20ZAPOŠLJAVANJU.pdf
 
- Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata, uz prijavu na Javni natječaj dužan je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o priznatom statusu.
 
- Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom uz prijavu na Javni natječaj dužan je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Izabrani kandidati za radno mjesto pod rednim brojem 1 i 3 pozvat će se radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na obavljanje liječničkog pregleda. Neodazivanje na poziv smatra se odustajanjem od zasnivanja radnog odnosa, a u tom slučaju će se radni odnos zasnovati sa sljedećim najviše rangiranim kandidatom. Troškove izdavanja uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti snosi Hrvatski restauratorski zavod.
 
Natječaj za zasnivanje radnog odnosa objavit će se u Narodnim novinama, internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, web stranici Ministarstva kulture RH i web stranici Hrvatskog restauratorskog zavoda.
 
Sve relevantne informacije vezane uz tijek natječaja objavljivat će se na internetskoj stranici www.h-r-z.hr.
 
S kandidatima prijavljenim na javni natječaj provest će se intervju i /ili pisana provjera znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se primaju. Za dokazivanje uvjeta - „Profil izvršitelja“ moguće je psihologijsko testiranje.
 
Kandidati će o mjestu, vremenu i sadržaju provedbe intervjua / provjere znanja i testiranja biti obaviješteni na internetskoj stranici www.h-r-z.hr pet dana prije održavanja.
 
Ako kandidat ne pristupi intervju / provjeri znanja, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj.
 
Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave javnog natječaja u „Narodnim novinama“.
Prijave se podnose neposredno ili poštom na adresu Hrvatski restauratorski zavod, Nike Grškovića 23, Zagreb
Potpunom i pravodobnom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u u javnom natječaju, te je dostavljena na propisani način neposredno ili poštom s naznakom „NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO“ i nazivom radnog mjesta.
 
Kandidat koji ne podnese pravovremenu i potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete natječaja, biti će o tome obaviješten te se više ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj.
 
Svi kandidati prijavljeni na natječaj biti će na isti način i u istom roku obaviješteni o rezultatima natječaja.
 
 
 
Hrvatski restauratorski zavod





Objava, 7.3.2018.