Javni natječaj za prijam zaposlenika na radno mjesto - arhivist - Državni arhiv u Sisku

Temeljem izdane suglasnosti za zapošljavanje (Klasa: 112-01/17-01/0235; urbroj: 532-06-02-02/6-17-03, od 08. lipnja 2017.g.) te članka 24. Statuta Državnog arhiva u Sisku, a u skladu s odredbama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada u Državnom arhivu u Sisku, ravnateljica Arhiva raspisuje
    

JAVNI NATJEČAJ
za prijam zaposlenika na radno mjesto:


 
1. Arhivist u Odjelu za sređivanje i obradu arhivskog gradiva
- 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom
 
Uvjeti:

1. Završen preddiplomski  i diplomski sveučilišni studij informacijskih znanosti (eventualno povijesti ili politologije) ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno studij kojim je stečena VSS sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03)
2. Stečeno stručno zvanje: „arhivist“ u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u arhivskoj  struci
3. Poznavanje i rukovanje uredskim alatima: Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel, Access
4. Znanje engleskog jezika
5. Pokusni rad od 3 mjeseca

Prednost imaju kandidati s radnim iskustvom u arhivskoj ustanovi na poslovima stručne obrade i pohrane arhivskog gradiva u elektroničkom obliku te drugim konvencionalnim i nekonvencionalnim oblicima arhivskog gradiva.
Uvjet pod rednim brojem 2. može se ispuniti naknadno u zakonskom roku računajući od dana zasnivanja radnog odnosa.

Uz pisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti slijedeće dokaze u izvorniku ili presliku, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:

1. Životopis (sa izjavom o poznavanju uredskih alata  navedenih u točki 3.
2. dokaz o stečenoj stručnoj spremi (diploma)
3. uvjerenje o državljanstvu
4. uvjerenje da se protiv osobe koja se natječe ne vodi kazneni postupak (ne starije od 30 dana)
5. dokaz o poznavanju stranog jezika, (svjedodžbu srednje škole ili potvrdu škole stranih jezika),
6. uvjerenje o položenom stručnom ispitu
7. dokaz o radnom iskustvu (potvrda poslodavca o radnom iskustvu na opisanim poslovima)

Potpunom prijavom smatrat će se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune i/ili nepravovremene prijave i/ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja ne smatraju se kandidatima prijavljenima na natječaj.
Na javnom natječaju mogu ravnopravno sudjelovati osobe oba spola.

Kandidati koji ostvaruju pravo prijma u radni odnos prema posebnim propisima, dužni su se u prijavi na natječaj pozvati na to pravo te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Isti su dužni prijavi na natječaj priložiti dokaze o ispunjavanju osnovnih uvjeta navedenih u natječaju, dokaze o priznatom statusu iz kojih je vidljivo navedeno pravo te dokaz o nezaposlenosti (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama, na adresu:

Državni arhiv u Sisku
Frankopanska 21
Sisak 44000
s naznakom: „Za natječaj za radno mjesto: arhivist u Odjelu za sređivanje i obradu arhivskog gradiva“.


O rezultatima odabira kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
       
 
DRŽAVNI ARHIV U SISKU

 
Objava: 16.08.2017.