Javni natječaj za za popunu radnog mjesta Arhivist/ica - Državni arhiv u Osijeku

Na temelju  članka 25. Statuta Državnog arhiva u Osijeku i članka 23.  Pravilnika o radu Državnog arhiva u Osijeku, a sukladno  članku  25. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine,  broj 24/17), kao i  Odluci o zabrani zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama (Narodne novine, broj 70/16),  Državni  arhiv u Osijeku objavljuje


JAVNI NATJEČAJ

za popunu radnog mjesta

Arhivist / ica –    1 izvršitelj/ica  s punim radnim vremenom, na određeno vrijeme,  zamjena zbog odsutnosti  postojećeg  zaposlenika

Uvjeti:   -    završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski  i diplomski sveučilišni studij  društvenog ili humanističkog smjera, odnosno studij kojim je stečena  visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o
znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14 i 60715)
- jedna godina radnog iskustva u  struci
- položen stručni ispit za zvanje arhivist
- Informatička osposobljenost i vještine

Kandidatima prijavljenim na javni natječaj smatrat će se samo osobe koje podnesu pravovremenu i urednu prijavu te ispunjavaju sve formalne uvjete iz javnog natječaja.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju

Uz pisanu prijavu na natječaj potrebno je priložiti slijedeće dokaze u izvorniku ili preslici, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:
- životopis
- dokaz o stečenoj stručnoj spremi  (diploma)
- dokaz o državljanstvu
- elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje  s podacima iz matične evidencije
- uvjerenje o položenom stručnom ispitu

Na javnom natječaju mogu ravnopravno sudjelovati osobe oba spola. Pravo prednosti pri zapošljavanju kandidati ostvaruju prema posebnim propisima i dužni su u prijavi pozvati se na to pravo  i  priložiti propisane  dokaze o tom statusu, te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. 

Prijave za natječaj s dokazima o ispunjavanju  traženih uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave natječaja na adresu:  Državni  arhiv u Osijeku, 31000 Osijek, Kamila Firingera 1, s naznakom „Za natječaj“ .

Nepotpune i  nepravovremene  prijave neće se razmatrati. O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
                                                                                                          






    Državni arhiv u Osijeku

 
Objava, 10.4.2017.