Javni natječaj za prijem zaposlenika - Državni arhiv u Zagrebu

Temeljem izdane suglasnosti Ministarstva kulture Republike Hrvatske (KLASA: 112-01/17-01/0663 URBROJ: 532-06-02-02/2-17-02 od 09. listopada 2017., članka 25. Statuta Državnog arhiva u Zagrebu, čl. 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (NN 24/17), a u skladu s odredbama Odluke o zabrani zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama (Narodne novine, broj 70/16 i 50/17), Pravilnika o radu Državnog arhiva u Zagrebu i Pravilnika o unutarnjem ustroju, radnim mjestima i načinu rada Državnog arhiva u Zagrebu, ravnateljica Arhiva raspisuje
 

JAVNI NATJEČAJ
za prijem zaposlenika:

 

1. voditelj računovodstva (m/ž) u Odjelu za ekonomsko financijske poslove- 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme

Uvjeti:
- SSS
- najmanje 3 godina radnog iskustva na sličnim poslovima
- osposobljenost za rad na računalu
- poznavanje jednog stranog jezika
- posjedovanje organizacijskih sposobnosti
 
2. arhivski tehničar (m/ž) u I. Odjelu za sređivanje i obradu arhivskog gradiva - 1 izvršitelj na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom do povratka privremeno nenazočnog radnika (zamjena)

Uvjeti:
- SSS, društvenog ili ekonomskog usmjerenja;
- znanje i vještina rada na računalu;
- poznavanje jednog svjetskog jezika;
- jedna  godina radnog iskustva;
Poseban uvjet:
- položen stručni ispit za arhivskog tehničara           
 
 
Uz pisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti sljedeće dokaze u izvorniku ili preslici, kojima kandidat dokazuje da ispunjava formalne uvjete natječaja:

- životopis
- uvjerenje o državljanstvu ili presliku osobne iskaznice
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (svjedodžba)
- dokaz o radnom iskustvu (ugovor o radu ili rješenje o rasporedu ili potvrda poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima, iz koje je vidljivo na kojim poslovima i u kojem razdoblju je kandidat radio)
- elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, s podacima iz matične evidencije
- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za arhivskog tehničara (za radno mjesto pod brojem 2.)
Ako se za radno mjesto pod rednim brojem 2. ne prijavi niti jedan kandidat koji ispunjava poseban uvjet (položen stručni ispit), može biti primljen i kandidat koji takav uvjet ne ispunjava.
Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz natječaja za radno mjesto pod brojem 1. (voditelj računovodstva) i čije su prijave potpune i pravovremene, pristupit će obveznom testiranju.
O pravnim i drugim izvorima iz kojih će se testiranje provesti, kandidati će biti obaviješteni putem službene stranice Državnog arhiva u Zagrebu; www.daz.hr

Na javni natječaj se mogu javiti osobe oba spola. Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i priložiti propisane dokaze o tom statusu te ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
U prijavi na javni natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja prijave (osobno ime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona te po mogućnosti adresa elektroničke pošte) te broj i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave na natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj. Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama. Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se Državnom arhivu u Zagrebu, na adresu: Državni arhiv u Zagrebu, Opatička 29, 10000 ZAGREB s naznakom: „Za javni natječaj za radno mjesto - (navesti naziv radnog mjesta)“.
 
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.


Državni arhiv u Zagrebu

 
Objava: 6.12.2017.