Objavljeni svi natječaji programa EU Kreativna Europa

Nakon što je Kreativnu Europu službeno odobrio Europski parlament 19. studenog i Vijeće EU 5. prosinca, Europska komisija je otvorila sve natječaje unutar novog Programa.

Predstavnici kulturnog i kreativnog sektora mogu pronaći sve potrebne informacije u vezi natječaja na stranicama Europske komisije.

Tijekom sedmogodišnjeg perioda kroz Program će biti dostupno 1.46 milijardi dolara za poticanje europskog kulturnog i kreativnog sektora, prekogranične suradnje i povećanje njihovog doprinosa zapošljavanju i razvoju.

Kreativna Europa je namijenjena umjetnicima, kulturnim stručnjacima i organizacijama koje djeluju u različitim sektorima kao što su izvedbene i likovne umjetnosti, izdavaštvo, film, televizija, glazba, video igrice, interdisciplinarna umjetnost i baština. Program će im omogućiti rad u drugim zemljama, dosezanje nove publiku te razvijanje vještina potrebnih u digitalnom dobu. Kroz pomoć europskim kulturnim djelima da dosegnu novu publiku u drugim zemljama također će se nastojati očuvati i promovirati europska kulturna i jezična raznolikost.

Facebook stranica

Više