Objavljen program Dana europske baštine 2022.

Dani europske baštine i u 2022. godini donose brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja.

Ovogodišnja tema ODRŽIVOST BAŠTINE potaknula je organizatore događanja na promišljanje o aktivnoj ulozi baštine u izgradnji održivije budućnosti promoviranjem održivog turizma, korištenjem tradicionalnih tehnika i materijala obnove, digitalizacijom baštine i isticanjem dobrih praksi.   
 

• Pregled - DOGAĐANJA

Pregled - HRVATSKI RESTAURATORSKI ZAVOD

• European Heritage Days 2022 happening now

 
     

Programska knjižica Dana europske baštine 2022. (.pdf) upućuje na brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine koja će se održati u formi predavanja, prezentacija, izložbi, radionica i virtualnih sadržaja s osnovnim podacima o njihovoj lokaciji, datumu i vremenu održavanja te kratkim opisom.

Nove tehnologije omogućile su obogaćivanje sadržaja o prezentiranim nepokretnim i nematerijalnim kulturnim dobrima u digitalnoj publikaciji Dana europske baštine 2022. putem kreiranih poveznica na preglednik Registra kulturnih dobara Republike Hrvatske. Plavo označene poveznice aktiviraju se jednostavnim klikom!  

Plakat i logo Dana europske baštine 2022. preuzmite na poveznici (.zip)


    

Više informacija o manifestaciji Dani europske baštine i prigodnim događanjima u ostalim državama članicama Vijeća Europe dostupno je na zajedničkoj platformi https://www.europeanheritagedays.com/
 
Brošura Održivost baštine:
Sustainable Heritage - European Heritage Days - Shared theme brochure 2022 .pdf

https://www.europeanheritagedays.com/country/Croatia
 

 
Virtualna izložba učenika Ekonomsko-birotehniče i trgovačke škole Zadar
 


Pisane vijesti | Društvo i zajednica