Natječaji 2019. - 2021.

3. prosinca 2021. - Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme za prijam službenika u državnu službu u:  A) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE SEKTOR ZA KONZERVATORSKE ODJELE I INSPEKCIJU, Konzervatorski odjel u Zagrebu – viši stručni savjetnik/ica – konzervator za zaštitu arheološke baštine –  1 izvršitelj;  B) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE SEKTOR ZA KONZERVATORSKE ODJELE I INSPEKCIJU, Konzervatorski odjel u Trogiru – stručni suradnik/ica – konzervator za pokretna i nepokretna kulturna dobra –  1 izvršitelj;  C) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI SEKTOR ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI, Služba za izvedbene umjetnosti, Odjel za dramsku umjetnost, suvremeni ples i pokret – stručni savjetnik/ica –  1 izvršitelj;  D) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI SEKTOR ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI, Služba za vizualnu umjetnost – stručni suradnik/ica –  1 izvršitelj;  E) UPRAVA ZA MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU I EUROPSKE POSLOVE SEKTOR ZA MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU I EUROPSKE POSLOVE, Služba za Kreativnu Europu – viši stručni savjetnik/ica –  1 izvršitelj;  F) UPRAVA ZA MEDIJE I RAZVOJ KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA SEKTOR ZA MEDIJE, Služba za razvoj medijskih politika i normativne poslove u medijima – viši stručni savjetnik/ica –  1 izvršitelj;  G) UPRAVA ZA MEDIJE I RAZVOJ KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA SEKTOR ZA AUDIOVIZUALNE DJELATNOSTI I POTICANJE PODUZETNIŠTVA U KULTURNIM I KREATIVNIM INDUSTRIJAMA, Služba za audiovizualne djelatnosti – viši stručni savjetnik/ica – 1 izvršitelj;  H) UPRAVA ZA ARHIVE, KNJIŽNICE I MUZEJE SEKTOR ZA ARHIVSKU, KNJIŽNIČNU I MUZEJSKU DJELATNOST, Služba za muzejsku djelatnost – viši stručni savjetnik/ica – 1 izvršitelj;  I)  GLAVNO TAJNIŠTVO SEKTOR ZA FINANCIJSKE POSLOVE, INVESTICIJE, LOKALNI I PODRUČNI (REGIO­NALNI) RAZVOJ, Služba za financiranje, investicije, lokalni i područni(regionalni) razvoj – viši stručni savjetnik/ica za sustav unutarnjih kontrola –  1 izvršitelj.
>>> Tekst Javnog natječaja


23. srpnja 2021. - Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u A) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Zadru, stručni suradnik/ica-konzervator za pokretna i nepokretna kulturna dobra  - 1 izvršitelj.
B) UPRAVA ZA MEDIJE I RAZVOJ KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA, Sektor za medije, Služba za razvoj medijskih politika i normativne poslove u medijima, Stručni suradnik/ica  - 1 izvršitelj.   
Vidi uvjete i tekst javnog natječaja >>>


19. srpnja 2021. - ODLUKA O DJELOMIČNOJ OBUSTAVI JAVNOG NATJEČAJA
Ovom Odlukom obustavlja se Javni natječaj Ministarstva kulture i medija za prijam službenika na neodređeno vrijeme  koji je objavljen u “Narodnim novinama” broj 133. od 02. prosinca 2020. godine te na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave i Ministarstva kulture i medija i to u dijelu koji se odnosi na radna mjesto pod točkom 1., stavcima B) i D).   
>>> Odluka o djelomičnoj obustavi Javnog natječaja Ministarstva kulture i medija


7. svibnja 2021. - Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u A) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za upravljanje rizicima i provedbu programa zaštite kulturne baštine, Služba za praćenje upravljanja rizicima i programa zaštite kulturne baštine, Stručni suradnik/ica (vježbenik) - 1 izvršitelj  
Vidi uvjete i tekst javnog natječaja >>> NN 49/2021 
 

14. travnja 2021. - Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u A) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE,Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Zagrebu, Stručni suradnik/ica-konzervator za nepokretna kulturna dobra  - 1 izvršitelj; B) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Karlovcu,Viši stručni savjetnik/ica-konzervator za nepokretna kulturna dobra  - 1 izvršitelj; C) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE,Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Varaždinu, Viši stručni savjetnik/ica-konzervator za nepokretna kulturna dobra  - 1 izvršitelj 
Vidi uvjete i tekst javnog natječaja >>>  (NN 39/2021)


13. travnja 2021. - Ministarstvo kulture i medija raspisuje OGLAS za prijam službenika u državnu službu na određeno vrijeme u A) UPRAVA ZA ARHIVE, KNJIŽNICE I MUZEJE, Sektor za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost, Služba za muzejsku djelatnost, Viši stručni savjetnik/ica  - 1 izvršitelj (zamjena za duže vrijeme odsutne službenice)


17. veljače 2021. -  Na temelju članaka 45. i 74.a stavka 1. Zakona o držav­nim službenicima ("Narodne novine" broj 92/05, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 138/15, 61/17, 70/19 i 98/19) i članka 22. Uredbe o ras­pisiva­nju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi ("Narodne novine" broj 78/17 i 89/19), ministrica kulture i medija raspisuje Javni natječaj za imenovanje glavnog/e tajnika/ice Ministarstva kulture. 

2. prosinca 2020. - Ministarstvo kulture i medija raspisuje OGLAS za prijam službenika u državnu službu na određeno vrijeme u:    A) UPRAVA ZA MEDIJE I RAZVOJ KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA, Sektor za medije, Služba za razvoj medijskih politika i normativne poslove u medijima, Viši stručni savjetnik/ica  - 1 izvršitelj (zamjena za duže vrijeme odsutne službenice);    B) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Gospiću, Viši stručni referent/ica-dokumentarist  - 1 izvršitelj (zamjena za duže vrijeme odsutne službenice);    C) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE,  Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Sisku, Viši stručni savjetnik/ica-konzervator za nepokretna i pokretna kulturna dobra  - 1 izvršitelj (zamjena za duže vrijeme odsutne službenice);   D) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju,  Konzervatorski odjel u Varaždinu, Viši stručni savjetnik/ica-konzervator za zaštitu arheološke baštine  - 1 izvršitelj (zamjena za duže vrijeme odsutne službenice).


2. prosinca 2020. - Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni natječaj za prijam službenika u državnu službu na neodređeno vrijeme u:   A) UPRAVA ZA MEDIJE I RAZVOJ KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA, Sektor za medije, Služba za razvoj medijskih politika i normativne poslove u medijima, Viši stručni savjetnik/ica  - 1 izvršitelj;   B) UPRAVA ZA MEDIJE I RAZVOJ KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA, Sektor za medije, Služba za razvoj medijskih politika i normativne poslove u medijima, Stručni suradnik/ica  - 1 izvršitelj;   C) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Služba za inspekcijske poslove zaštite kulturne baštine, Viši inspektor/ica za zaštitu kulturnih dobara  - 1 izvršitelj;   D) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Zadru, Stručni suradnik/ica-konzervator za pokretna i nepokretna kulturna dobra  - 1 izvršitelj;   E) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Dubrovniku, Stručni referent/ica  - 1 izvršitelj;   F) UPRAVA ZA ARHIVE, KNJIŽNICE I MUZEJE, Sektor za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost, Služba za arhivsku i knjižničnu djelatnost, Stručni suradnik/ica  - 1 izvršitelj;   G) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI, Sektor za razvoj kulture i umjetnosti, Služba za izvedbene umjetnosti, Odjel za dramsku umjetnost, suvremeni ples i pokret, Stručni suradnik/ica  - 1 izvršitelj;    H) GLAVNO TAJNIŠTVO, Sektor za informatizaciju i tehničke poslove, Služba za tehničke poslove, Viši stručni referent/ica zaštite na radu II. stupnja - 1 izvršitelj;  2. za prijam vježbenika u državnu službu u I) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Dubrovniku,  Stručni suradnik/ica- konzervator za nepokretna kulturna dobra  - 1 izvršitelj.  

14. listopada 2020. - Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ica upravnih organizacija u sastavu Ministarstva kulture i medija: A) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI, B) UPRAVA ZA MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU I EUROPSKE POSLOVE, C) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, D) UPRAVA ZA ARHIVE, KNJIŽNICE I MUZEJE, E) UPRAVA ZA MEDIJE I RAZVOJ KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA. 
>>> Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ica upravnih organizacija​ (NN 111/2020) 


12. listopada 2020. - ODLUKA O OBUSTAVI JAVNOG NATJEČAJA 
Ovom Odlukom obustavlja se Javni natječaj Ministarstva kulture za imenovanje ravnatelja/ica upravnih organizacija Ministarstva kulture, koji je objavljen u "Narodnim novinama" broj 101 od 23. listopada 2019. godine. >>> Odluka o obustavi Javnog natječaja Ministarstva kulture
 

13. prosinca 2019.  - Ministarstvo kulture raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme A) SAMOSTALNI SEKTOR ZA MEDIJE, Služba za web i Culturenet, Stručni suradnik/ica - 1 izvršitelj; B) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI I MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU, Sektor za razvoj kulture i umjetnosti, Stručni suradnik/ica - 1 izvršitelj, C) UPRAVU ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Splitu, Viši stručni savjetnik/ica- konzervator za nepokretna kulturna dobra - 1 izvršitelj; D) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Puli, Stručni suradnik/ica- konzervator za nepokretna kulturna dobra - 1 izvršitelj; E) UPRAVA ZA PRAVNE I FINANCIJSKE POSLOVE I PROGRAME EUROPSKE UNIJE, Sektor za financijske poslove, investicije, lokalni i područni (regionalni) razvoj, Služba za financiranje, investicije, lokalni i područni (regionalni) razvoj, Stručni referent/ica - 1 izvršitelj.
Vidi uvjete i tekst javnog natječaja >>>

23. listopada 2019. - Ministarstvo kulture raspisuje Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ica upravnih organizacija u sastavu Ministarstvu kulture: A) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI I MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU, Ravnatelj/ica Uprave – 1 izvršitelj/ica, B) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Ravnatelj/ica Uprave - 1 izvršitelj/ica, C) UPRAVA ZA ARHIVE, KNJIŽNICE I MUZEJE, Ravnatelj/ica Uprave -1 izvršitelj/ica,  D) UPRAVA ZA PRAVNE I FINANCIJSKE POSLOVE I PROGRAME EUROPSKE UNIJE, Ravnatelj/ica Uprave -1 izvršitelj/ica.
Vidi uvjete i tekst javnog natječaja >>>

11. listopada 2019. - Ministarstvo kulture raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme:  A) UPRAVA ZA ARHIVE, KNJIŽNICE I MUZEJE, Sektor za arhive i digitalizaciju, Služba za arhivsku djelatnost, stručni suradnik/ica - 1 izvršitelj,  B) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI I MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU, Sektor za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove, Služba za UNESCO,  stručni suradnik/ica - 1 izvršitelj C) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI I MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU, Sektor za razvoj kulture i umjetnosti,  Služba za izvedbene i vizualne umjetnosti, Odjel za dramsku umjetnost, glazbu, suvremeni ples i pokret, viši stručni savjetnik/ica- 1 izvršitelj,  D) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Šibeniku, stručni referent/ica - 1 izvršitelj.
Vidi uvjete i tekst javnog natječaja >>>

1. kolovoza 2019. - Ministarstvo kulture raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme A) UPRAVA ZA PRAVNE I FINANCIJSKE POSLOVE I PROGRAME EUROPSKE UNIJE, Sektor za financijske poslove, investicije, lokalni i područni (regionalni) razvoj, Služba za računovodstvo, Stručni suradnik/ica - 1 izvršitelj, B) UPRAVA ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI I MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU, Sektor za razvoj kulture i umjetnosti, Služba za knjigu i nakladništvo, Viši stručni savjetnik/ica - 1 izvršitelj, C) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Sisku, Viši stručni savjetnik/ica- konzervator za nepokretna kulturna dobra - 1 izvršitelj, D) UPRAVA ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE, Sektor za konzervatorske odjele i inspekciju, Konzervatorski odjel u Šibeniku, Stručni suradnik/ica- konzervator za nepokretna i pokretna kulturna dobra - 1 izvršiteljVidi uvjete i tekst javnog natječaja >>>

4. ožujka 2019. - Ministarstvo kulture raspisuje OGLAS za prijam službenika u državnu službu na određeno vrijeme u A) UPRAVU ZA RAZVOJ KULTURE I UMJETNOSTI I MEĐUNARODNU KULTURNU SURADNJU, Sektor za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Služba za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju, 1) Viši stručni savjetnik/ica, VSS  – 1 izvršitelj - (zamjena za duže vrijeme odsutne službenice)