Arhiva 2014.-2015.

Sažetak 9. sjednice Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti održane od 12. - 15. listopada 2015. godine u Ministarstvu kulture

     Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti je na svojoj 9. sjednici razmatralo i vrednovalo programe prijavljene na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu.
     Prema postojećim kriterijima za vrednovanje programa te smjernicama za razmatranje programa članovi Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti razmotrili su ukupno 851 program izložaba, vizualne kulture, likovnih monografija, dizajna i arhitekture. Potraživanja prema Ministarstvu kulture iznose 32.536.158,91 kn. Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti razmotrilo je i programe pristigle s drugih programskih djelatnosti te ih uvrstilo u programe vizualnih umjetnosti, likovnih monografija, dizajna i arhitekture. Vijeće je definiralo nacrt prijedloga programa vizualnih umjetnosti osnovom Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu.


Sažetak 8. sjednice Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti održane 15. siječnja 2015. godine u Ministarstvu kulture
  
     Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti je na svojoj 8. sjednici definiralo prijedlog Programa kulturnog razvitka za 2015. godinu. Prijedlog će se dostaviti Kabinetu ministrice.
 

Sažetak 7. sjednice Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti održane od 24. - 28. studenog 2014. godine u Ministarstvu kulture
 
     Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti je na svojoj 7. sjednici razmatralo i vrednovalo programe prijavljene na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu. Prema postojećim kriterijima za vrednovanje programa te smjernicama za razmatranje jednogodišnjih i trogodišnjih programa članovi Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti razmotrili su ukupno 781 program izložaba, vizualne kulture, likovnih monografija, dizajna i arhitekture, od čega je 14 programa prijavljeno na trogodišnje financiranje. Potraživanja prema Ministarstvu kulture iznose 28.052.761,61 kn. Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti razmotrilo je i programe pristigle s drugih programskih djelatnosti te ih uvrstilo u programe vizualnih umjetnosti, likovnih monografija, dizajna i arhitekture. Vijeće je definiralo nacrt prijedloga programa vizualnih umjetnosti osnovom Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu. Konačan prijedlog programa vizualnih umjetnosti definirat će se u siječnju 2015. godine.
 

Sažetak 6. sjednice Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti održane 29. svibnja 2014. godine u Ministarstvu kulture
                       
     Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti je na svojoj 6. sjednici definiralo Kriterije za vrednovanje programa likovne umjetnosti za 2015. godinu. Članovi Vijeća razmotrili su žalbe i zamolbe za ponovnim razmatranjem vezano za donesene odluke o dodjeli financijskih potpora programima iz područja vizualnih umjetnosti, likovnih monografija, dizajna i arhitekture u 2014. godini. Također, razmotrene su i zamolbe za dodatnim sredstvima, prenamjenom odobrenih sredstava te zamolbe za financiranjem u 2014. godini prispjele izvan natječajnog roka.


Sažetak 5. sjednice Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti održane 13. siječnja 2014. godine u Ministarstvu kulture
                       
     Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti je na svojoj 5. sjednici definiralo programe vizualnih umjetnosti, likovnih monografija, dizajna i arhitekture osnovom Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2014. godinu.