Turneja Male scene u Kini u svibnju 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

FOTO: Mala scena


Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma ključna je manifestacija 2019. godine u sklopu koje će se predstaviti niz kulturno-umjetničkih i turističkih programa iz Hrvatske i Kine. Jedan je od prvih programa suradnje turneja Male scene u Kini. Kazalište Mala scena je nakon uspješnog gostovanja s predstavom „Iglica“ u Kini tijekom svibnja i rujna 2017. dobilo poziv da sudjeluje na turneji po Kini u svibnju 2019. godine. Poziv je izravni rezultat uspjeha ove predstave koja je nastala u koprodukciji Male scene i Triko Cirkus Teatra iz Zagreba.

Predstava je od svoje prve izvedbe u siječnju 2012. godine izvedena gotovo 200 puta u Europi, Aziji i Americi. Za ulogu Iglice Nikolina Majdak nagrađena je na festivalu ASSITEJ u Čakovcu gdje je i Mirjana Zagorec osvojila nagradu za kostimografiju. Predstava se u Kini izvodi djelomično na kineskom, a djelomično na engleskom jeziku. Autorica predstave je Lana Šarić, redatelj Ivica Šimić, scenografkinja Dinka Jeričević, autor glazbe Igor Karlić, a producentica Vitomira Lončar. U predstavi igraju Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Christian Peter. Predstavom „Iglica“ kineskoj publici predstavit ćemo autohtono hrvatsko stvaralaštvo za djecu. Ovo gostovanje će doprinijeti međudržavnoj kulturnoj suradnji između Kine i Hrvatske.

Također, Mala scena dobila je poziv i za sudjelovanje na 6th Silk Road International Festivalu s predstavom „Priča o velikom i malom“. Autorica predstave je mlada hrvatska spisateljica Kristina Gavran, redateljica i izvođačica Svetlana Patafta, scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj Lazar Novkov, autorice likovnog oblikovanja Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, a producentice Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević. Predstava je nastala u koprodukciji Male scene i Teatra Puna kuća iz Zagreba.
 
Predstava „Iglica“
Beijing:
3. i 4. svibnja u 10 i 15 sati (4 izvedbe) M. Theatre, No.4 Guanghua road, Chaoyang
 
Shenzhen:
11. svibnja u 11 i 15 sati (2 izvedbe)
Shenzhen Futian Library
 
Zhuhai:
12. svibnja u 13 i 16 sati (svečano otvaranje festivala, 2 izvedbe) Livehouse
 
Guan:
17., 18. i 19. svibnja u 19 sati (3 izvedbe) Guan Super Theatre
 
Workshops:
Ivica Šimić
Zhuhai (u sklopu festivala)
11. svibnja - Story telling
12. svibnja - Theatre and drama for young audiences
 
Predstava „Pale sam na svijetu“
Zhuhai:
26. svibnja u 13 i 17 sati - zatvranje festivala (2 izvedbe)