L`Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO 6. godinu za redom nastavljaju s promicanjem hrvatskih mladih znanstvenica

L`Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO već šestu godinu za redom provode program „Za žene u znanosti“ kojim, osim što sa stipendijama nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice, promiču žene u znanosti te potiču mlade žene da se nastave baviti svojim znanstvenim karijerama.Natječaj „Za žene u znanosti“ je raspisan na stranicama Ministarstva kulture do 4. studenog 2011. 
   
Projektom „Za žene u znanosti“ L'ORÉAL i UNESCO žele ukazati na važnu ulogu žena u povijesti znanosti, nagraditi uspješne mlade znanstvenice koje trenutno kroče znanstvenim stazama te potaknuti buduće znanstvenice da se odluče svoju budućnost posvetiti istraživačkim projektima na području prirodnih znanosti. Nacionalnim programom stipendiranja L'OREAL Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture nagradili su 18 iznimnih mladih znanstvenica.
 
L'ORÉAL Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO u okviru programa „Za žene u znanosti“ nagradit će četiri mlade hrvatske znanstvenice u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodoslovnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, za njihov dosadašnji rad, jednogodišnjim stipendijama u iznosima od 4.000,00 kuna. Vrijedna stipendija je osim financijske podrške i veliko priznanje.
 
Odluku o dobitnicama stipendija donijet će  Natječajno povjerenstvo sastavljeno od vrhunskih hrvatskih znanstvenica i znanstvenika, na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem te s članovima: akademicima Vidom Demarin, Sibilom Jelaskom, Krešimirom Nemecom i Vladimirom Paarom, prof.dr.sc. Helenom Jasnom Mencer,  prof.dr.sc.sc. Ivanom Vickovićem, dr.sc. Katicom Biljaković te dr.sc. Ivanom Mrkonjić, a rezultati će biti poznati tijekom siječnja.
 
 
>>  Pravilnik natječaja pdf.
 
>>  Obrazac prijave