Arhiva 2021. - 2022.

 

Sažetak 1. sjednice Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse održane tijekom studenog i prosinca 2021.

Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse održalo je ukupno 9 online sastanaka na kojima je sukladno temeljnim kriterijima koji su propisani u članku 7. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 55/16), smjernicama za vrednovanje programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi, kao i posebnim smjernicama vezanim uz pandemiju COVID-19, razmatralo i vrednovalo programe inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi pristigle na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu.

Na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu pristiglo je 517 programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi iz djelokruga Vijeća u 5 potprogramskih djelatnosti. Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse u svom je razmatranju istaknulo kriterij multimedijalnosti, intermedijalnosti, hibridnih formata i širenja polja umjetničkog djelovanja te prepoznalo potrebu za snažnijim poticajem programima i projektima mladih umjetnika.
Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse definiralo je prijedlog Programa javnih potreba u kulturi za 2022. godinu za programe inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi iz svog djelokruga te je isti uputilo ministrici kulture i medija.