Arhiva 2014. - 2015.


8.  sjednica Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse održane 26.-29. listopada 2015. u Ministarstvu kulture, Zagreb, Runjaninova 2

     Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse je na svojoj 8. sjednici, prema kriterijima za vrednovanje programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi, utvrđenim prioritetima i posebnim kriterijima za vrednovanje trogodišnjih programa/projekata razmotrilo i vrednovalo programe inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi (programska djelatnost:  manifestacija/festival, projekt, redovni program, seminar/radionica, umjetnička produkcija i ostalo) prijavljene na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2016. godinu.
 
     Članovi Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse su razmotrili i vrednovali ukupno 357 programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi, i to 345 jednogodišnjih programa i 12 trogodišnjih programa koji su pristigli na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu.  Ukupni traženi iznos od Ministarstva kulture je 27.891.179,38 kn. Vijeće je definiralo nacrt prijedloga programa vizualnih umjetnosti osnovom Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu.


7.  sjednica Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse, 19. siječanj 2015. i elektronička sjednica održana 9. veljače 2015.

     Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse je na svojoj 6. sjednici održanoj u Ministarstvu kulture te na elektroničkoj sjednici održanoj 9. veljače 2015. godine razmotrilo sve predložene programe. Sukladno Kriterijima za vrednovanje programa definiran prijedlog je programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi za 2015. godinu. 


6. sjednica Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse,  3. -  5. studeni 2014. godine

     Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse je na svojoj 6. sjednici, prema kriterijima za vrednovanje programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi, utvrđenim prioritetima i posebnim kriterijima za vrednovanje trogodišnjih programa/projekata razmotrilo i vrednovalo programe inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi prijavljene na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2015. godinu.
     Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu ukupno je pristiglo 355 programa/projekata inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi. Ukupni traženi iznos od Ministarstva kulture je 22.494.535,63 kn.

     Za dio programa je utvrđeno kako pripadaju drugim programskim djelatnosti te su upućeni na razmatranje nadležnim Kulturnim vijećima Najveći dio takvih programa se odnosi programe dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti, vizualne umjetnosti i glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti.
     Članovi Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse su definirali nacrt prijedloga programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi za 2015. godinu. Po donošenju proračuna za 2015. godinu Vijeće će održati završnu sjednicu na kojoj će definirati konačni prijedlog programa i isti dostaviti ministrici kulture.