Potraga za primjerima najbolje prakse Strategije 21 nastavlja se i u 2020. godini

Slika /slike/fotogalerija/2020godina/ST21-news2020.png

Vijeće Europe objavilo je novi Poziv za prijavu primjera najbolje prakse Strategije 21 (ST21 - European Heritage Strategy for the 21st Century).

Odbor ministara preporučuje vladinim i nevladinim organizacijama, regionalnim i lokalnim vlastima, profesionalcima, lokalnim udruženjima i civilnom društvu da aktivno sudjeluju u provedbi strategije. Pozivaju na predlaganje konkretnih primjera mjera koje će biti uključene u primjere dobre prakse Strategije 21.

Hrvatska ima nekoliko primjera dobre prakse uvrštene među prakse Strategije 21, a radi se o projektu obnove šibenske tvrđave, Fortress ReInvented - Inovativni pristup i digitalni sadržaji na povijesnim tvrđavama, projektu KUD-a Oštrc  - Rudarska Greblica, projektu očuvanja tehnike suhozida u Dragodidu, višenacionalnom projektu Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins “L’Europe des jardins”, karlovačkom projektu Zvijezda u školi / Star in school, projektu The island of Cres te projektu “Moj kažun – La mia casita” grada Vodnjana. 

Ove je godine posebna pažnja posvećena najboljim praksama i projektima obrazovanja o kulturnom nasljeđu, a jedna od tri glavne komponente ST21 su obrazovanje i znanje.

Glavna tema Dana europske baštine 2020. - „Baština i obrazovanje: učenje za život“ prihvaćena je i kao tema prijave primjera najboljih praksi, no u pozivu je naglašeno da ako potencijalne prijave najbolje prakse i nisu posebno posvećene obrazovanju, sve zaprimljene prijave razmotrit će se i objaviti na web stranici ST21

Poziv kao i više informacija pronađite na poveznici. 
Prijaviti se možete putem obrasca ili slanjem e-pošte.


>>> Europska strategija za kulturnu baštinu u 21. stoljeću  pdf.

 

Pisane vijesti