2018.

Sažetak 1. sjednice Stručnog povjerenstva za rock glazbu i klupske programe u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu održane 24. listopada 2018. godine u  Ministarstvu kulture
 
Stručno povjerenstvo za rock glazbu i klupske programe u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu je sukladno temeljnim kriterijima koji su propisani u članku 7. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 55/16), smjernicama za vrednovanje programa te ispunjenosti prijavnica sukladno uputama za prijavitelje razmatralo i vrednovalo 57 programa inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi prijavljenih na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu na potprogramsku djelatnost Rock glazba: festivali i klupski programi. Stručno povjerenstvo za rock glazbu i klupske programe u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu po razmatranju je jednoglasno donijelo svoj prijedlog programa koji je upućen ministrici kulture.
 

Sažetak 3. sjednice Stručnog povjerenstva za rock glazbu i klupske programe u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu održane 27. veljače 2018. godine u  Ministarstvu kulture
 
Stručno povjerenstvo za rock glazbu i klupske programe u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu je, slijedom evaluacije podprogramske djelatnosti rock glazbe za programe iz 2017. i 2018. godine koju je pripremila stručna služba Ministarstva kulture, raspravljalo o mogućnostima unaprjeđenja rada i smjernica za vrednovanje programa te uočenim problemima.
Povjerenstvo je raspravljalo o problemu regionalne disperzivnosti programa odnosno činjenice da je više od 30% financiranih programa iz Grada Zagreba. Povjerenstvo smatra da je potrebno jačanje komunikacije s korisnicima i njihovo upoznavanje s mogućnostima prijavljivanja programa na natječaje Ministarstva kulture u podzastupljenim županijama te osiguravanje sredstava iz drugih izvora.