Natječaj za nacionalni program stipendiranja Za žene u znanosti 2015.

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske desetu godinu za redom objavljuju natječaj za program stipendiranja „Za žene u znanosti“ 

znanstvenice.
 

Natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" 2015.
 


     Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal ADRIA raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000,00 € (u kunskoj protuvrijednosti).
 
     Natječaj je otvoren od 10. listopada do 6. studenog 2014. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske. Na stipendiju programa „Za žene u znanosti“ 2015. mogu se prijaviti isključivo ženske osobe na završnom stupnju doktorskog studija koje:
 
•    su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine
     i zdravstva,  biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja,
•    izradu doktorske disertacije provode na znanstvenim institucijama u
     Republici Hrvatskoj,
•    nisu starije od 35 godina na dan 6. studenog 2014. godine,
•    imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.
 
     Sve prijave za nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju biti predane na službenom Obrascu za prijavu uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju (preslike). Sve prijave trebaju biti naslovljene na predsjednika Natječajnog povjerenstva nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“. Prijave u dva primjerka (jedan tiskani i jedan elektronički) moraju biti zaprimljene u uredu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture (Runjaninova 2, Zagreb) odnosno na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr najkasnije do 6. studenog 2014. godine u 24:00 h.

Pravilnik natječaja 

Obrazac prijave za dodjeljivanje stipendije 
 
     Jedna od četiri znanstvenice koja će osvojiti vrijednu nacionalnu stipendiju programa „Za žene u znanosti“ imat će priliku osvojiti i međunarodnu stipendiju koju od ove godine L'Oréal-ova Zaklada „Za žene u znanosti" u suradnji s UNESCO-om dodjeljuje u sklopu programa „International Rising Talents“. Na temelju prijedloga Natječajnog povjerenstva nacionalnog  programa stipendiranja „Za žene u znanosti“ bit će imenovana jedna stipendistica iz svake države, a koja je ujedno i jedna od dobitnica stipendija „Za žene u znanosti“ za 2015. godinu. Međunarodno izborno povjerenstvo sastavljeno od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, među pristiglim imenovanjima izabrat će 15 znanstvenica, koje će dobiti vrijednu stipendiju.