Arhiva


Za kandidate koji pristupaju stručnom ispitu u lipnju 2021.

Prema sadašnjoj procjeni epidemiološke situacije, stručni ispiti za knjižnično osoblje će se održati u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u tjednu od 14. do 18. lipnja. 2021. godine prema rasporedu koji će kandidat primiti elektroničkom poštom.

Poštujući mjere zaštite od pandemije, kandidati koji će pristupiti polaganju ispita sa sobom moraju donijeti zaštitnu masku za lice, higijenske maramice, kemijsku olovku, sredstvo okrjepe i potpisanu izjavu o zdravlju.
 
Za kandidate koji su prijavljeni za pristupanje stručnom ispitu u prosincu 2020.

Odlukom Hrvatskog knjižničnog vijeća od stručni ispit za knjižničarska zvanja predviđen za rok u prosincu 2020. održat će se od 29. ožujka do 1. travnja 2021. u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prema novom rasporedu upućenom kandidatima.

Ukoliko netko od kandidata ne želi polagati u ovom roku, molimo da se javi jer prijava važi i za sljedeći ispitni rok.

Dođe li iz epidemioloških razloga do potpunog zatvaranja sljedeći tjedan, pomak termina ispita predviđa se na tjedan od 12. travnja 2021.
 

Za kandidate koji su prijavljeni za pristupanje stručnom ispitu u prosincu 2020.

Prosinački ispitni rok 2020. za polaganje stručnih ispita za knjižničarska zvanja održat će se u tjednu od 22. do 26. ožujka 2021. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu poštujući mjere zaštite od pandemije.

Svaki će kandidat osobno primiti elektroničkom poštom točan dan održavanja svojeg ispita unutar navedenog tjedna.
Dođe li iz epidemioloških razloga do promjene termina, kandidati će biti na vrijeme obaviješteni.
 
Za kandidate koji pristupaju stručnom ispitu u lipnju 2020.
 
Održavanje konzultacija za kandidate koji pristupaju stručnom ispitu trenutno je uvjetovano i otežano s dva faktora: jedan su mjere zaštite od korona virusa, a drugi su posljedice potresa koji je oštetio neke knjižnice u Zagrebu koje su uključene u održavanje konzultacija.
 
Stoga se  konzultacije za diplomirane knjižničare neće održati  u stvarnom prostoru knjižnica. Kandidati  umjesto stvarnog posjeta knjižnicama trebaju proučiti njihove mrežne stranice te usvojiti podatke koje će primiti u prezentacijama elektroničkom poštom.
 
Kandidati za zvanje pomoćnog knjižničara i knjižničara trebaju umjesto predavanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici sadržaj s konzultacija svladati pomoću materijala koje će primiti elektroničkom poštom i u online komunikaciji s predavačima.
 
Za kandidate koji su prijavljeni za pristupanje stručnom ispitu u lipnju 2020.

Lipanjski ispitni rok za polaganje stručnih ispita za knjižničarska zvanja održat će se u tjednu od 31. kolovoza 2020. do 4. rujna 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici poštujući mjere zaštite od pandemije.

Svaki će kandidat osobno primiti elektroničkom poštom točan dan održavanja svojeg ispita unutar navedenog tjedna.


 
* Rok za prijavu stručnih ispita iz knjižničarskih zvanja produljuje se do 20. travnja 2020. godine s time da se u obzir uzimaju kandidati koji su zaključno s 31. 3. 2020. godine stekli uvjet od godine dana rada na poslovima za koje prijavljuju ispit.
 
Produžetak roka prijave ne znači i odgodu roka. O datumu konzultacija kandidati će biti obaviješteni na vrijeme.