9. svibnja 2013. Dramska radionica u Belecu


Predstavu Lasica na tavanu Studija Kubus  došla je u Ruksaku (punom) kulture  u Osnovnu školu Belec u Krapinsko-zagorskoj županiji.

61 učenik od 1. do 4. razreda i 6 učenika Područne škole Petruševec  dočekalo je Ruksak. Nakon predstave  uslijedila je  mala dramska radionica. I učiteljice i učenici učili su  kako glumiti štakora i lasicu, likove iz predstave.

U likovnoj radionici naslikali su dojmove o predstavi.

Uz učenike domaćini Ruksaka bili su ravnateljica škole Verica Havoić i učiteljice Mirjana Bobinec, Jasmina Petrinec, Gordana Havoj, Ljerka Bezak i Štefica Kovaček.

















































>>> Osnovna škola Belec






Štefica Kovaček , učiteljica 1. razreda - OŠ Belec:
 
„Ruksak (pun) kulture obogatio je i razvedrio nastavni dan nižih razreda OŠ Belec, a među najoduševljenijima su učenici prvog razreda. Njihove dojmove potaknute predstavom šaljem Vam u privitku. Oni su u igri i zabavi upoznali, razumjeli i upamtili načela zdrave prehrane, njezinu važnost kao i važnost tjelovježbe.

Poslije gostovanja Ruksaka (punog) kulture u našoj školi, vrlo rado bismo našu tjelovježbu uljepšali poučnim i veselim stihovima Lasice i Štakora pa Vas molimo, ako ste u prilici, da nam ih pošaljete.

Učenicima su se vrlo svidjeli bedževi, blokovi i drvene bojice koje su dobili kao i zajedničko slikanje kraj plakata. Zanimljivo im je bilo i sudjelovanje u likovnoj radionici koja je protjecala u vrlo ugodnom, veselom, poučnom i zabavnom ozračju.

Svim učiteljicama je vrlo drago da je Ruksak (pun) kulture odabrao i posjetio našu malu školu i razveselio naše učenike. Predstava i radionica su nam se svidjele, glumice su bile odlične, učenici su puno toga naučili i vjerujemo da će to znanje primjenjivati u svakodnevnom životu.

Sa željom za ponovnim susretom srdačno Vas pozdravljamo.“