8. svibnja 2013. Lasica na tavanu i u Zasadbregu

Ruksak (pun) kulture  doputovao  je u Međimursku županiju i posjetio Područnu školu Zasadbreg, centralne škole  OŠ I. G. Kovačić – Sveti Juraj na bregu, Lopatinec.

U Ruksaku  je bila Lasica na tavanu, predstava Studija Kubus iz Zagreba. Predstavu je pogledalo pedesetak učenika  od 1. do 4. razreda, a nakon male dramske radionice učenici su dobili bojice i blokove i crtali svoje dojmove o predstavi.

Domaćini Ruksaku su osim dobro raspoloženih učenika, bili ravnateljica škole  Jelena Haček i učiteljice Sanja Bacinger, Jasmina Patafta, Marijana Kneklin i Mirna Vajda.














 

















Sanja Bacinger, učiteljica - PŠ Zasadbreg, centralna škola Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, Lopatinec:

„Htjeli bi Vam svi zajedno još jednom zahvaliti na dolasku i ugodnom druženju. Vrijeme provedeno s Vama ostat će nam još dugo u sjećanju. Da je cilj Ruksaka punog kulture ostvaren u našoj maloj školi govori činjenica što već tjedan dana po školskih hodnicima odzvanjaju stihovi: S lijeve strane potok, s desne strane polje…

I naravno, puno se vježba. Tekst predstave Lasica na tavanu jako se dopao našim učenicima te su zainteresirani za učenje stihova. Iskreno se nadam da ćemo se još koji put vidjeti. U nastavku slijedi nekoliko dojmova učenika.
Lijep pozdrav i doviđenja do sljedećeg susreta“
 
Sara Kolac i Rebeka Telebar:
„Puno Vam hvala za dolazak u našu školu. Predstava i radionica su nam se jako svidjele. Posebno predstava iz koje smo naučili oponašati životinje i nove vježbe. Najljepše nam je bilo kad smo se svi zajedno družili i igrali.
Pozdrav iz Područne škole Zasadbreg“
                                                                                        
Antonija Vrtarić:
„Meni  se predstava jako svidjela, a najzanimljivije mi je bilo kad su štakor i lasica vježbali. Bilo mi je lijepo i dok smo crtali. Hvala vam na blokovima, bojicama i bedževima. Lijepo je što ste posjetili našu školu u Zasadbregu.
Lijep pozdrav!“
                                                                                              
Dominik i Luka:
„Bilo nam je lijepo i hvala vam što ste došli u našu školu. Jako je bilo zabavno kad su lasica i štakor vježbali i ono kad je lasica previše jela pa se udebljala i nije se mogla provući kroz zid. Podučili ste nas da treba jesti umjereno i zdravu hranu.
Lijep pozdrav iz Zasadbrega“
 
 Bruno i Emanuel:                                                            
„Hvala vam što ste došli u našu malu školu u Zasadbreg. Zabavljali smo se uz vas i uz vašu predstavu. Super nam je bilo kad smo zajedno vježbali, provlačili se kroz noge i učili kako glumiti štakora i lasicu. Ipak  nam je najsmješnije bilo kad nam je gospođa glumica pokazala kako je ona nacrtala lasicu.
Lijep pozdrav iz Zasadbrega i Frkanovca!“
                                                                                  
Laura:
„Meni se vaša predstava jako svidjela. Jako su mi se svidjele vježbe, a najsmješnije mi je bilo kad se lasica provlačila kroz rupu. Meni je to bio najljepši dan. Jako sam vam zahvalna što ste posjetili našu Područnu školu Zasadbreg. Molim vas, dođite nam opet u goste.
Veliki pozdrav iz Područne škole Zasadbreg!“