Završetak radova na obnovi Slovačkog centra za kulturu Našice

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine obišli su zgradu Slovačkog centra za kulturu gdje su u tijeku završni radovi na rekonstrukciji i obnovi. 

Kako bi se osigurali uvjeti za očuvanje slovačke kulture i tradicije u novouređenom i opremljenom prostoru smjestit će se i Središnja knjižnica Slovaka u Republici Hrvatskoj. Rekonstrukciju i opremanje zgrade Slovačkog centra za kulturu Ministarstvo kulture i medija sufinanciralo je s 2.010.000,00 kuna.

Sporazum o davanju na korištenje poslovnog prostora Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice za obavljanje knjižnične i informacijske djelatnosti Središnje knjižnice Slovaka u Republici Hrvatskoj potpisali su ministrica Nina Obuljen Koržinek, ravnateljica Sandra Kralj Vukšić u ime Slovačkog centra za Kulture Našice te gradonačelnik Josip Miletić u ime Grada Našice.

Obilazak završetka radova na obnovi Slovačkog centra za kulturu Našice održao se u okviru održavanja 11. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.
 
 

Pisane vijesti