​Otvoreno posebno izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Posebno izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox otvoreno je u zagrebačkom Kinu SC u nedjelju, 4. listopada 2020. godine, a otvorenju su prisustvovali izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, državni tajnik Krešimir Partl i voditeljica Službe Vjera Matković.


U okviru programa svečanog otvorenja prikazani su hrvatski dokumentarac Osoba redateljice Sunčice Ane Veldić koji je nagrađen na ovogodišnjem Corona Short Film Festivalu te više puta nagrađivani finski dokumentarac Bogovi Molenbeeka redateljice Reette Huhtanen.
 
Nakon što je u ožujku radi nepovoljne epidemiološke situacije neposredno uoči otvaranja odgođen ZagrebDox će se iako u smanjenom opsegu i uz poštivanje svih epidemioloških mjera održati do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu.
 
Ljubitelji dokumentaraca imat će priliku pogledati pedesetak filmskih naslova odabranih za
ovogodišnje festivalsko izdanje. Natjecateljski program uključuje međunarodnu i regionalnu konkurenciju – za Veliki pečat, službenu festivalsku nagradu, natječe se 16 filmova u međunarodnoj te 14 filmova u regionalnoj konkurenciji. Mali pečat bit će dodijeljen najboljem filmu autora/ice do 35 godina starosti.
 
U popratnom filmskom programu The Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa.
 
Program posebnog izdanja ZagrebDoxa kao i raspored filmova te program ZagrebDox Pro pronađite na stranici http://zagrebdox.net. Festival će trajati do 11. listopada, a projekcije će se održavati u Kinu SC i Teatru &TD.
 


FOTO: HINA

Pisane vijesti