Sućut ministrice u povodu odlaska velikana hrvatskoga glumišta Mustafe Nadarevića

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Mustafe Nadarevića, velikana hrvatskoga glumišta koji je svojim djelovanjem obilježio čitavo jedno kazališno doba.

 
"Svoj zavidni glumački talent ostvario je u širokom dijapazonu kazališnih, filmskih i televizijskih uloga. Ostat će upamćen po vrhunskim interpretacijama klasičnih dramskih rola kako u domaćem, tako i stranom repertoaru. No izniman glumački dar omogućio mu je da podjednako uspješno interpretira uloge i u filmskom i televizijskom mediju. Fascinira virtuoznost kojom se kretao kroz različite dramske žanrove, lakoća kojom je uspješno ostvarivao uloge različitih dramskih predznaka i autentičnost glumačkog izričaja koja je svakoj njegovoj interpretaciji davala životnost i uvjerljivost. Za svoja iznimna ostvarenja Mustafa Nadarević nagrađen je brojnim priznanjima, među ostalim i Nagradom Vladimir Nazor za životno djelo.
 
Brojne generacije poštovatelja pamtit će ga po različitim ostvarenjima – dramskim, filmskim i televizijskim − ali prije svega kao umjetnika jedinstvene energije i snažnog izraza koji je u pravom smislu riječi živio svoj životni poziv. Smrt Mustafe Nadarevića, legendarne figure hrvatskoga glumišta, najsnažnije pogađa njegovu obitelj i prijatelje, ali njegov odlazak bolno doživljava i cijela hrvatska kulturna javnost u kojoj ostavlja duboku prazninu."

Pisane vijesti